Росіяни бомблять Покровськ / колаж УНІАН, фото t.me/pavlokyrylenko_donoda, Нацполіції

Нині місто Покровськ Донецької області - це практично місто-привид. Більшість його жителів виїхали або виїжджають, прислухаючись до порад влади, пише The Guardian.

"Ми не хочемо їхати. Але чи є в нас вибір? Вибухи стають сильнішими з кожним днем. Вони голосніші й частіші... У мене немає конкретного плану. Я спробую де-небудь знайти роботу. Ми до самого кінця сподівалися, що все буде добре", - зазначила місцева жителька Валерія Танащук.

У місті немає газу, електрика поки що працює, залізнична станція закрилася минулого тижня, як і більшість підприємств та центральна лікарня, пише видання.

Відео дня

"Ворожі літаки зруйнували мости в Покровську і навколо нього, включно з шосе, що з'єднує місто із сусіднім містом Мирноград", - ідеться в публікації.

Зазначається, що з 50 000 людей населення в місті залишаються близько 18 000, Багато з тих, хто залишився, кажуть, що в них немає грошей на оренду квартири в "дорогих" містах, таких як Павлоград або Дніпро, інші застрягли через інвалідність, а дехто й узагалі чекає на російські війська.

Солдат Олександр із Мирнограда, який воює у складі Національної гвардії України, описав таких людей так:

"Вони дивляться російське телебачення. Вони не дуже успішні. Вони п'ють пиво, курять цигарки і кажуть, що держава повинна давати їм гроші. Оскільки вони не отримують цього від України, вони хочуть Росію".

Волонтер Ара Карапетян із Вовчанська вважає, що російський наступ продовжиться, будуть зруйновані ще міста і села, і ще більше мирних жителів будуть змушені тікати.

"Путін божевільний. Він не зупиниться на одній області. Він хоче захопити всю Україну... Ось чому ми повинні знищити його... Це війна між добром і злом. Вони хочуть убивати людей. Ми хочемо їх врятувати. Я сподіваюся, що добро переможе", - сказав він.

Наступ РФ на Покровськ - астуальне

Нагадаємо, головний сержант роти ударних БПЛА Єгор Фірсов прогнозує, що найближчим часом російські війська знову намагатимуться прориватися до міста Покровськ і виходити на шлях у Дніпро:

"Можливо, вони обходитимуть цю агломерацію, намагатимуться взяти цю агломерацію з боків у так звані "клешні", як це робили в Бахмуті та Авдіївці, - це 99%. Але те, що ворог намагатиметься взяти цю агломерацію і виходити на шлях на Дніпро - це 100%".

Вас також можуть зацікавити новини: