Перед Францією українські військові проходили підготовку у Великій Британії, де вивчали англійську мову / фото Збройні Сили Франції

Перша група українських військових пілотів закінчила підготовку на реактивних навчально-тренувальних літаках Alphajet у Франції. Про це повідомила пресслужба Збройних Сил країни у соціальній мережі X

Відомо, що навчання українських пілотів тривало з березня 2024 року. Кількість пілотів, які пройшли відповідний курс, відповідає оперативним потребам України, наголосили у відомстві. 

Про проходження майбутніми українськими пілотами винищувачів F-16 пришвидшеного курсу підготовки у Франції на реактивних навчально-тренувальних літаках Alphajet стало відомо у червні цього року. Деталі навчання були оприлюднені у публікації Le Monde

Відео дня
Підготовка українських пілотів у Франції тривала впродовж шести місяців / фото Збройні Сили Франції

Тоді журналісти повідомляли, що після кількох місяців підготовки у Великій Британії, де військові спершу вивчали англійську мову, в березні 2024 група українських льотчиків прибула до Франції, де вже почала проходити теоретичну та практичну підготовку. 

Відомо, що для льотної підготовки використовуються реактивні навчально-тренувальні літаки Alphajet, які оснащені панеллю приладів, яка імітує аналогічну, як у винищувачах F-16.

Закінчення навчання українських пілотів у Франції / фото Збройні Сили Франції

За інформацією видання АрміяInform, після закінчення навчання українські пілоти, ймовірно, вирушать до навчального центру в Румунії, адже у Франції немає винищувачів F-16, для яких готують льотчиків. 

Винищувачі F-16 для України - останні новини

Раніше експерт з питань авіації Анатолій Храпчинський наголосив, що в Україні є достатньо пілотів для того, аби керувати тією кількістю винищувачів F-16, які передадуть західні партнери. 

"Підготовка пілотів почалася ще в минулому році. Зрозуміло, що є певні політичні дебати, які уповільнюють процеси. Але тим не менш, підготовка пілотів розпочалася в минулому році, і ця підготовка відбувається на рівні як досвідчених пілотів, так і пілотів з нуля", - наголосив він. 

Також повідомлялось, що Данія передасть Україні ще одну партію винищувачів F-16 до кінця цього року. Проте у країні зазначили, що для передачі цих літаків не буде визначено ні кількості, ні конкретної дати.

Вас також можуть зацікавити новини: