Експерт вважає, що робити остаточні висновки про ситуацію поки зарано / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Новий прорив Сил оборони України у Курській області Російської Федерації створює непросту ситуацію для росіян. Про це військовий журналіст, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов сказав в ефірі телеканалу "Київ24".

"Ми маємо розуміти, хто зайшов? Зайшла славна 95, до того зайшла 80 аеромобільна бригада, тобто, воюють кращі з кращих. Те, що вони будуть реалізовувати свій кейс з максимальною ефективністю, це очевидно. Але питання ресурсів. Чи вистачить цих ресурсів для реалізації цієї місії? Як-то кажуть, питання дискусійне", - сказав Селезньов.

Він відзначив, що росіяни вже спрямували на Курщину 40 тисяч 500 військових. З самого початку у цьому російському регіоні було 10 тис солдатів, серед яких, в основному були строковики. Експерт відзначив:

Відео дня

"Зараз, відповідно, російське угрупування набагато міцніше там. І російські десантники, і морські піхотинці, у тому числі зі складу 810-ї бригади морської піхоти, що дислокується в районі окупованого Севастополя".

На його думку, дії Генерального штабу ЗСУ, спрямовані на певну протидію ворожому контрнаступу, очевидні і дуже болючі для ворога.

"Але, як ворог буде діяти зараз, щоби завадити розширенню плацдарму, який зараз створюють наші десантники зі складу 80-ї та 95-ї бригад, важко прогнозувати. Бо тут питання для росіян досить непросте. Або продовжувати контрнаступи на тих напрямках, де вони це планували і раніше робити... Або чинити певний спротив нашому наступу на нових ділянках російсько-українського кордону", - відзначив Селезньов.

Він вважає проблемою, що з українського боку немає взагалі жодних інформаційних повідомлень, але, водночас, радить не прислухатися до російських повідомлень в соціальних мережах через постійну брехню.

"Залишаються лише незалежні західні OSINT-дослідники або якісь джерела, які певною мірою мають повагу та довіру", - сказав Селезньов.

Експерт додав, що робити остаточні висновки про ситуацію поки зарано, бо ситуація залишається дуже динамічною, але підсумок протистояння на території Курщини буде залежати виключно від українських ресурсів.

Операція в Курській області - деталі

23 вересня стало відомо, що підрозділи 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України прорвали ще одну ділянку російського кордону у Курській області. Це вже друга успішна операція прориву російського кордону з початку Курської операції ЗСУ. Водночас, подробиці про точне місце, де стався новий прорив, не було оприлюднено.

Вас також можуть зацікавити новини: