Згурець каже, що ворог буде акцентуватися насамперед на спробах захопити Курахове / колаж УНІАН, фото wikimedia.org, УНІАН

Військовий експерт Сергій Згурець вважає, що після захоплення Вугледара окупанти намагаються активізувати свої дії на північ до Курахового, де є наша лінія оборони в районі Богоявленки.

Він переконаний, що логіка дій росіян не змінюється і Покровський напрямок залишається для нього пріоритетним.

"Після захоплення Вугледара окупанти намагаються активізувати свої дії на північ до Курахового, де є наша лінія оборони в районі Богоявленки. Думаю, там зараз буде центр тяжіння бойових дій. Щодо Красногорівки, то це напрямок у бік Курахівки, де загарбник так само робить спроби просуватися, аби забезпечити з півдня тиск на Курахове. У зоні Селидового також російські вояки намагаються здійснювати удари з флангів, але це їм не зовсім вдається. Бачимо, що ворог, використовуючи перевагу у живій силі, йде за раніше поставленими планами", - розповів аналітик в етері Еспресо.

Відео дня

Згурець стверджує, що коли здійснювалися спроби флангових оточень Вугледара, то один з напрямків противника був населений пункт Пречистівка, аби обійти Вугледар з заходу. Натомість зараз ці зусилля ворога з Пречистівки розвиваються вже на захід у бік Золотої Ниви.

"Це якраз спроба здійснювати просування вздовж Запорізького фронту, створювати умови для накопичення сил, аби йти далі на відсікання одного з наших угруповань. Говорилося про те, що дійсно противник накопичує сили на цьому напрямку. Можна зробити загальний висновок – загарбник діє по всій лінії фронту, чим намагається ускладнити перекидання наших резервів. Ворог буде акцентуватися насамперед на спробах захопити Курахове, потім просуватися до Покровська, якщо для цього будуть у нього створені передумови", - додав експерт.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Росіяни періодично застосовують різну хімічну зброю на фронті проти бійців ЗСУ, адже в них з радянських часів залишилося багато запасів. Про це розповів заступник комбата Ахіллес батальйону ударних БпАК 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка Олесь Маляревич

Зокрема, коментуючи інформацію від західних аналітиків, що на Харківському напрямку російські війська застосували невказану хімічну речовину проти бійців ЗСУ, він зазначив, що конкретно про цей випадок нічого сказати не може, але загалом у росіян це часта практика.

Вас також можуть зацікавити новини: