Згурець каже, що Селидове для росіян вкрай важливе / колаж УНІАН, фото wikimedia.org, УНІАН

Військовий експерт Сергій Згурець розповів, що навколо Селидового росіяни використовують "відпрацьований маневр" нарощування сил на флангах.

Він нагадав, що за інформацією від Генштабу, на Покровському, Курахівському та Торецькому напрямках відбувається половина боєзіткнень від загальної кількості, пише "Еспресо".

"Селидове для противника вкрай важливе, щоб здійснювати подальше просування до Покровська. Селидове ефективно обороняє бригада НГУ "Кара-Даг". Але ворог спробує реалізувати свої підходи з фланговим оточенням і на цій ділянці фронту", - поянив Згурець.

Відео дня

Аналітик додав, що ворог намагатиметься і далі реалізувати стратегію виснаження з перевагою живої сили та артилерії відносно ЗСУ. Він спрогнозував:

"Побачимо, як зараз буде діяти ворог після захоплення Вугледара. Думаю, що зараз Пречистівка та Богоявленка будуть новою лінією оборони для наших військ. Але оборонятися в полі набагато складніше, ніж оборонятися в забудовах, попри те що Вугледар повністю зруйнований".

Війна в Україні - ситуація біля Селидового

Сили оборони України повністю контролюють місто Селидове у Донецькій області. Про це військовослужбовець 15-ї бригади Національної гвардії України "Кара-Даг" Олександр Рясний.

Він звернув увагу, що російські інформаційні ресурси поширюють інформацію, що начебто Селидове вже під їхнім контролем і що там знаходяться якісь російські підрозділи.

Вас також можуть зацікавити новини: