Коваленко не заперечує, що на складах в Торопці зберігалась "балістика" / колаж УНІАН, фото ВМСУ, скриншот

Уражений у Тверській області РФ військовий арсенал був одним з найбільших за площею у європейській частині країни-агресора та найбільш заповненим.

Про це сказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі Київ24, говорячи про повідомлення щодо вибухів на вже кількох військових складах у РФ, що стались лише протягом цього тижня.

"107-й арсенал ГРАУ, який розміщений у Тверській області, — це був один з найбільших у європейській частині РФ. Але є різниця щодо площі. Найбільший арсенал – це за площею, за кількістю об’єктів, де можна зберігати відповідну кількість боєприпасів. Є й інший показник – наповненості. І саме 107 -й – він був найбільший за показником наповненості відповідної номенклатури. Є інші арсенали. Якщо ми говоримо про європейську частину РФ, то на сьогодні таких п’ять, 107-й – один з них. Зараз ми бачимо, що і в Ростовській області Сили оборони продовжують відпрацьовувати саме по цим об’єктам. Сили оборони України розпочали цей "челенж" з найбільшого за об’ємом та площею розміщення таких засобів ураження", - зазначив Коваленко.

Відео дня

Він додав, що не виключає найближчим часом "вибухи ще по деяким дуже цікавим районам та регіонам РФ, де знаходяться такі арсенали". 

Коваленко не заперечує, що на складах в Торопці зберігалась "балістика", бо вже була інформація про розміщення там балістичних ракет "Іскандер" та північнокорейські КN-23. Однак він виключив зберігання там ядерної зброї, бо такі засоби ураження зберігається в об’єктах зовсім іншого рівня.

Удари ЗСУ по арсеналах у РФ

Сьогодні вночі Сили оборони України завдали ударів по арсеналу "Тихорецьк" у Краснодарському краї та по 23-му арсеналу Головного артилерійського управління Міноборони РФ у Тверській області.

За даними Генштабу ЗСУ, "Тихорецьк" входить до трійки найбільших баз зберігання боєприпасів окупантів і є однією з ключових у логістичній системі російських військ. У момент удару на території арсеналу перебував черговий ешелон, який доправив щонайменше 2 тис. тонн боєприпасів, зокрема й із КНДР. Атаковано й радіолокаційну станцію "Підліт", яка виявляла повітряні цілі в напрямку арсеналу.

Арсенал боєприпасів РФ у Торопці Тверської області був атакований 18 вересня. Аналітики на основі супутникових знімків заявляють, що арсенал у Торопці зруйнований на 70-90%. 

Вас також можуть зацікавити новини: