На думку Рябих, Республіка Корея може перекинути свої війська на територію України / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Валерій Рябих заявив, що у випадку якщо КНДР буде перекидати свої війська на лінію фронту, то Південна Корея може також перекинути свої підрозділи до України

"Поява на фронту будь-яких підрозділів збройних сил Північної Кореї потребуватиме більшої уваги. Річ у тому, що під інженерними підрозділами з КНДР можуть маскувати частини, які будуть виконувати інші завдання. Зокрема, тих, які б могли отримати досвід ведення реальних бойових дій", - сказав Рябих в етері Еспресо.

За його словами, партнери України мають жорстко відреагувати у випадку перекидання підрозділів КНДР на лінію фронту.

Відео дня

"Зараз ще не можна підтвердити інформацію, що Північна Корея збирається перекидати свої військові підрозділи до України. Втім, якщо це станеться, то має стати обʼєктом жорсткої відповіді з боку наших партнерів. Мені здається, що при появі військових КНДР на території України, то не лише інструктори НАТО мають бути перекинуті на лінію фронту. Я не виключаю, що навіть Республіка Корея може перекинути свої війська на територію України, якщо Кім Чен Ин наважиться перекинути свої підрозділи на ʼлінію фронту на боці РФ", - пояснив експерт.

Намір КНДР послати війська в Україну

Раніше повідомлялось, що Північна Корея відправить будівельні та інженерні війська на окуповані території Донецької області для виконання "відновлювальних робіт" вже в липні.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на повідомлення про те, що Північна Корея відправить інженерні війська на окуповані території Донбасу.

Вас також можуть зацікавити новини: