За словами Вереса, все залежить від того, наскільки суттєво люди допомагають фінансово українській армії / колаж УНІАН, скриншот, фото Генштаб ЗСУ

Герой України, командир батальйону К-2 54 ОМБр Кирило Верес вважає, що не всі чоловіки в нашій країні мають воювати. За його словами, всі вони не потрібні на полі бою.

"Я не вважаю, що воювати мають всі чоловіки цієї країни. Їх тут багато, вони не потрібні всі на фронті. Я не вважаю, що всі мають йти, але й не вважаю, що всі мають відкупитися", - зазначив Верес в інтерв'ю 24 каналу, відповідаючи на запитання про ставлення до економічного бронювання в Україні.

Він зауважив, що має знайомих, які є багатими людьми. На його думку, ці люди можуть зробити більше корисного для армії в тилу, ніж копати окопи. 

Відео дня

"Просто скажу так, у мене є багато знайомих, які багаті люди, реально багаті. Я би не хотів, щоб вони попали в окоп. Поясню це. Вони в окопі не зроблять для мого підрозділу те, що вони роблять тут (у тилу - ред.). Один допомагає забезпечити життя сотні. Якщо він (чоловік у тилу - ред.) може заробити мільйон і дає ЗСУ тисячу гривень - welcome to окоп. А якщо він заробляє мільйон і віддає ЗСУ 300-400 тисяч - бл**ь, друже, так з тобою буде набагато більше толку", - наголосив військовий.

Верес підкреслив, що 300-400 тисяч гривень це два термальних дрони, тому така допомога для військових є дуже суттєвою.

"Якщо мій підрозділ в місяць втрачає десять, то це 30% мого запасу на місяць. Люди мають робити те, що у них виходить. Ні, звісно, якщо він заробив 10-17 мільярдів в місяць, а мільйон віддасть ЗСУ - це не гроші. Це не той кеш, про який ми можемо говорити", - вважає командир батальйону К-2 54 ОМБр.

Економічне бронювання в Україні - що відомо

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що систему бронювання буде змінено, проте це буде зроблено, враховуючи "червоні лінії", які не дозволять просто "відкупитись" від мобілізації. За його словами, також у цьому питанні велику увагу приділяють питанням справедливості.

Водночас голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев повідомив, що економічне бронювання від мобілізації можуть запровадити до кінця 2024 року. Він наголосив, що "це складне соціально-політичне рішення".

Вас також можуть зацікавити новини: