Комбриг 80-ї ОДШБр розповів про здобутки бригади під час Курської операції / Колаж УНІАН, фото пресслужба 80 одшбр, фото 24 ОМБр імені короля Данила

Комбриг 80-ї ОДШБр Павло Розлач "Ведмідь" розповів про здобутки бригади під час Курської операції та про те, скільки російських окупантів взяли в полон.

В інтерв’ю "Новинарні" він зазначив, саме 80-та бригада прорвала лінію державного кордону. Зокрема, рота 2-го батальйону за два дні до початку наступу перейшла державний кордон і два дні сиділа в безпосередній близькості до ворожого блокпоста. Потім групи Сил спецоперацій провели бійців маленькими групками, по шість чоловік.

"Заводили два дні, потім два дні група сиділа у повному складі, бо дощ пішов,  і ми чекали, поки висохне ґрунт, щоб не буксувати. І коли вже пішла червона ракета – сигнал на атаку – наша рота захопила блокпост… Це все відбувалося досить стрімко", - розповів він.

Відео дня

Розповідаючи про здобутки бригади, військовий зазначив, що "цифри говорять самі за себе – скільки було звільнено населених пунктів, від маленьких до великих, скільки взято опорних і ротних пунктів, все це було зачищено".

Загалом, за його словами, було ліквідовано близько 800 осіб, "трьохсотих" росіян – близько 750.

"Ми вже знищили [в Курській області] 10 ворожих складів б/к, близько сотні одиниць автомобільної техніки, щонайменше 14 ББМ. 51 артилерійську систему було знищено або пошкоджено. Наші захопили 10 танків", - розповів він.

Зокрема, комбриг відзначив один випадок, коли три групи по шість чоловік із десантно-штурмової роти 1-го десантно-штурмового батальйону зачистили ворожу ферму, де перебувало близько 50 чоловік спеціального підрозділу "Ахмат".

Крім того, за його словами, у полон взяли 130 чоловік – це і строковики, і підполковники, і "ахматівці":

"Один захід на [прикордонний] КПВВ у нас був особливо щедрим – одразу 76 полонених росіян".

А загалом із початку 2022 року бригаді вдалося взяти в полон близько 400 окупантів.

Він також відзначив, що поваги заслуговує робота не лише штурмовиків, а й наприклад, інженерів з наведення переправ.

"От уявіть: переправу противник щодня розбиває ракетами, КАБами. А наші інженери на тракторах і самоскидах все це засипають і вирівнюють. Їх б’ють артилерією, КАБами, на них летять FPV. А вони – на звичайних тракторах, не на броньованій техніці, а на звичайному JCB це все закопують, рівняють. Хоробрість виявляється по-різному. Не лише в бою. І це дуже круто", - зазначив він.

Курська операція - останні новини

Раніше Павло Розлач зазначав, що з початку Курської операції росіяни збільшили своє угруповання військ у Курській області приблизно на 30 тисяч окупантів і тепер ЗСу протистоять близько 40 тисяч росіян.

Аналітик видання BILD Юліан Репке висловив думку, що Збройні сили України можуть залишити Курську область Росії найближчими тижнями.

Вас також можуть зацікавити новини: