Олександр Мусієнко спрогнозував, чого очікувати від росіян на Запорізькому напрямку / колаж УНІАН зі скріншотів

На Запорізькому напрямку російські окупанти можуть пожвавити свої дії, але малоймовірно, що там буде повноцінний ворожий наступ.

Таким прогнозом поділився керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі "24 Каналу". На думку аналітика, у супротивників немає потенціалу для противу української оборонної лінії:

"Я б не став казати, що ворог зараз має потенціал, аби прорвати нашу лінію оборони на Запорізькому напрямку і прорватися до самого Запоріжжя. Такого потенціалу немає". 

За словами експерта, тривают певні демонстративні дії, спрямовані на те, щоб відтягнути наші сили і проводити на цьому тлі інформаційно-психологічну операцію, "мовляв, - наступ буде всюди".

"Перегрупування та доукомплектування підрозділів (росіян, - Ред.) було здійснено на двох напрямках: на Запорізькому та Времівському - що на стику між Запорізькою та Донецькою областями. Мета, яку зараз переслідуватиме ворог, полягає у відтягненні наших сил та максимальному розтягненні нашої лінії оборони", - вважає експерт.

У центрі уваги Запоріжжя - новини, які вже повідомлялися

Спікер Сил оборони півдня України Владислав Волошин на початку жовтня говорив, що росіяни можуть активізувати штурмові дії на південній частині нашої країни. За його словами, супротивники намагатимуться за будь-яку ціну взяти під контроль, у тому числі південну частину Запорізької області, щоб обрізати нашу логістику.

Увечері 7 жовтня Генштаб Збройних сил України повідомив, що упродовж дня на фронті відбулося 88 бойових зіткнень та найгарячіше було на таких напрямках - Покровському, Куп’янському, Курахівському й Лиманському.

Вас також можуть зацікавити новини: