Іван Ступак розповів, з якими проблемами Росія може зіштовхнутися, якщо залучить до війни проти українців живу силу з Північної Кореї / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com та скріншоту

Якщо військові з КНДР таки воюватимуть проти України на боці РФ, то росіяни можуть зіштовхнутися з низкою проблем.

Росіяни визнавали, що спілкуватися з іноземцями - це складно, навіть коли йдеться про людей з Африки, які володіють "ламаною" англійською мовою, а коли приїжджають люди з Північної Кореї, то виникає питання, як координувати їхні дії, розповів "Громадському радіо" військовий аналітик, колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак.

"…коли приїжджають північнокорейці - як їм казати, що робити, куди йти, куди стріляти? І виникає запитання, чи не втечуть вони в перші години участі у війні, чи не здадуться в полон, та чи не будуть ті, хто повернеться в Пхеньян, ще 30 років розповідати про те, "як там живуть буржуї", як це робили червоноармійці, які були в Берліні", - сказав він.

Відео дня

За словами експерта, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні вже кілька разів з'являлася інформація про те, що КНДР нібито візьме участь у війні проти українців на боці росіян, але цього не трапилося:

"…у північнокорейській пресі з’являються повідомлення про те, що вони посилили свою бойову готовність, і що вони очікують нападу з боку Південної Кореї. І в цій парадигмі дивно відправляти певну кількість своїх військових до України, якщо КНДР очікує на напад з півдня. Це здається безглуздим. Водночас це може бути лиш елементом пропаганди".

Продовжується війна в Україні - важливі новини

У жовтні аналітики американського Інституту вивчення війни дізналися, що "кілька тисяч" піхотинців з КНДР проходять підготовку на російській території, і військове командування РФ може до кінця 2024-го відправити їх в Україну на лінію боєзіткнення.

Ветеран, колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий говорив, що Північна Корея фактично вступила у війну проти українців на боці Росії. Експерт підкреслив, що зараз участь КНДР є обмеженою, зокрема, країна врятувала РФ у 2023 році від "снарядного голоду".

Вас також можуть зацікавити новини: