Олександр Мусієнко вважає, що загарбникам могли усно наказати вбивати полонених захисників України / колаж УНІАН зі скріншотів

Російські окупанти могли отримати усні вказівки розстрілювати полонених українських воїнів.

Такою думкою поділився очільник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко під час ефіру Radio NV. "На превеликий жаль, треба констатувати, що вони можуть мати саме такі накази і вказівки. І, на жаль, це трапляється на різних ділянках фронту, тому це свідчить про певні скоординовані дії, злагоджені", - зазначив аналітик.

На його думку, навряд чи знайдуться письмові накази вбивати полонених українських воїнів. "Але усні вказівки, я практично переконаний, що можуть бути. Це відповідає тому характеру і природі війни, яку веде Росія проти України", - сказав співбесідник.

Відео дня

За словами Мусієнка, протидіяти убивствам полонених можна лише один способом - ліквідувати супротивників:

"Боротися з цим можна єдиним способом, як показала 95-та десантно-штурмова Поліська бригада: вони знищили просто ворога, знищили цих негідників 155-ї бригади морської піхоти - так званої морської піхоти, тому що туди вже четвертий чи п’ятий раз набирають не ясно кого. Вони просто знищили їх. І серед них були ті, хто катували і вбивали наших військовополонених".

Важливі новини України про війну - що повідомлялося

Вже не раз з'являлася інформація, що росіяни вбивають українських воїнів, які потрапили у полон, і міжнародні організації ніяк не покарали за це РФ. Зокрема, 13 жовтня аналітики DeepState повідомили, що 10 числа супротивники в районі населеного пункту Зелений Шлях Курської області розстріляли дев'ять українських дронщиків та суміжників.

Очільник Міністерства закордонних справ Андрій Сибіга закликав міжнародну спільноту вжити негайних заходів, зокрема, видати ордери Міжнародного кримінального суду на арешт російських злочинців, які причетні до вбивств наших воїнів.

Вас також можуть зацікавити новини: