В Україні триває війна / фото 58 окрема мотопіхотна бригада ім. гетьмана Івана Виговського

Причиною відходу українських захисників з мікрорайону "Канал" у місті Часів Яр стало знищення російськими загарбниками українських позицій. Про це речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин сказав в ефірі інформаційного марафону.

"Наразі ситуація така, що на даний момент... мікрорайон "Канал", у який зайшов ворог, звісно ж, що утримувати було недоцільно, адже це загрожувало життю і здоров'ю військовослужбовців, і позиції наших захисників були зруйновані. Було ухвалено рішення командуванням відійти на більш захищені та підготовлені позиції, однак, і там ворог не припиняє своїх активних бойових дій. У нього є якісь свої певні дедлайни, які він не може виконати вже кілька місяців поспіль - взяти місто Часів Яр", - повідомив Волошин.

Речник додав, що ворог намагається повісити у місті "своє триколорне ганчір'я".

Відео дня

За його словами, лише в районі Часовому Яру за минулу добу було зафіксовано 238 обстрілів зі всіх видів озброєння, а за добу до того - майже 260 обстрілів.

"Більша частина ворожих обстрілів приходиться саме якраз на південну частину міста Часів Яр", - додав він.

Волошин сказав, що окупанти для прикриття штурмових дій здійснюють артилерійські обстріли, застосовують керовані авіаційні бомби і завдають ударів дронами-камікадзе.

"За ту добу на напрямку знищено 78 окупантів, 140 отримали поранення. Наші військові двох взяли у полон. Також там було знищено кілька одиниць техніки - одну САУ, одну МТ-ЛБ та сім складів з боєприпасами противника", - сказав Волошин.

Водночас, Сили оборони України тримаються та завдають ворогу нещадних втрат.

Бої за Часів Яр - актуальне

Як повідомляв УНІАН, вже кілька місяців тривають запеклі бої за місто Часів Яр, яке розташоване на пагорбах на захід від окупованого і зруйнованого росіянами Бахмута у Донецькій області. Населений пункт відділений від російських окупантів водним каналом Сіверський Донець-Донбас. На сході за каналом розташований житловий мікрорайон "Канал" із багатоповерхівками, і саме за нього ведуться запеклі бої. Наприкінці червня Силам оборони навіть вдалося витіснили росіян з цього мікрорайону.

Однак, раніше експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке відзначав, що падіння мікрорайону видавалося неминучим

Вас також можуть зацікавити новини: