РФ намагається прорвати фронт під Часовим Яром / фото Фейсбук 47-ї ОМБр

Росія не припиняє спроб прорвати українську лінію оборони на Краматорському напрямку, повідомив в ефірі телемарафону Микола Зінько - командир роти вогневої підтримки 5-ї окремої штурмової бригади Збройних сил України.

"Ворог пробує атакувати, сподівається, ще поки суха погода, є можливість пересуватися. Навіть сьогодні зранку ми вже відбили атаку малих піхотних груп. Ворог пробує прорвати оборону. Техніки немає. Вона стоїть на полії бою, але знищена. Ворог змінив свій підхід до штурмів. Це малі піхотні групи, які йдуть після артилерійських обстрілів, мінометних. Іноді навіть намагаються непомітно пробратися до нашого переднього краю, аби там вступати в бій. Нам вдається побачити їх ще до того моменту і знищити їх ще на підходах", – сказав Зінько.

Він також додав, що наразі контрбатарейна боротьба у Сил оборони України показує значно кращі результати, ніж це було рік чи два тому. Водночас, за словами військового, РФ намагається просунутися на фронті до початку сезону активних дощів. 

Відео дня

"Штурми не призупиняються. Вони часткові менші, частково сильніші. Ворог пробує використати ще надалі і довгий світловий день, коли краще проводити штурми. І суху погоду, яка дозволяє швидше пересуватися. Бо коли все буде в грязюці – ці штурми буде проводити значно важче. Тому вони використовують останні теплі дні, аби прорвати десь нашу оборону", – додав Зінько.

Російсько-українська війна: важливі новини

Напередодні в Центрі протидії дезінформації при Раді нацбезпеки повідомили, що українські захисники зірвали плани ворога під час наступу на Курщині. За словами очільника ЦПД Андрія Коваленка, РФ зазнала тяжких втрат у техніці.

Тим часом у МЗС спростували інформацію про готовність України до поступок у територіях під час мирних перемовин з РФ. Там відзначили, що подібні твердження лише сприймаються агресором як ознака слабкості, дають йому невиправдану надію на успіх агресії та дієвість його ультиматумів і шантажу.

Вас також можуть зацікавити новини: