Руслан Микула розповів про ситуацію в Часовому Яру / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває повномасштабна війна в Україні, і українським воїнам довелося відійти з мікрорайону Канал у місті Часів Яр (Донецька область), оскільки він був повністю зруйнований.

Рішення про відхід було ухвалено для того, щоб вберегти особовий склад нашого війська, розповів аналітик та співзасновник проєкту DeepState Руслан Микула в ефірі каналу "Еспресо". "Ворог вчора (2 липня, - Ред.) зайняв мікрорайон Канал. На штабних мапах він зветься Новий. На жаль, довелося відступити, оскільки мікрорайон повністю зруйнований. Утримання позицій у цьому мікрорайоні ускладнюється ще й тим, що через Канал логістика відбувається у кількох точках", - поділився співрозмовник.

Експерт додав, що ці точки переправи постійно знаходяться під вогнем з боку супротивника. Микула сказав, що через утримання Каналу українське військо могло б зазнати невиправданих дуже великих втрат. "Тому було прийнято рішення відійти, і це рішення справді стосується збереження особового складу", - підкреслив аналітик.

Відео дня

У центрі уваги Часів Яр - новини, які варто знати

Російські окупанти вже тривалий час намагаються захопити Часів Яр. Вороги наступали на це місто з кількох напрямків, і їм вже вдавалося просуватися на територію мікрорайону Канал. 

Наприкінці червня спікер оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин повідомив, що наші воїни витіснили супротивників з території цього мікрорайону. 3 липня аналітики DeepState стверджували, що супротивникам вдалося повністю зайняти Канал.

Вас також можуть зацікавити новини: