За словами Черника, необхідно збільшувати площу територій на Росії, які контролює Україна / колаж УНІАН, фото УНІАН, скриншот

Сили оборони України збільшили масштаб тих територій, які зайнято в Курській області Російської Федерації. Про це сказав військовий експерт, полковник Петро Черник в інтерв’ю Армія TV, відповідаючи на запитання щодо нового прориву Десантно-штурмових військ на Курщині східніше плацдарму, який зайняла Україна в цій області.

За його словами, необхідно збільшувати площу територій на Росії, які контролює Україна.

Черник зазначає, що президент України Володимир Зеленський ще раніше сказав, що це продумана операція за дуже зрозумілим принципом – розмінної карти.

Відео дня

Експерт вважає, що якийсь обмін обов’язково буде між Україною і Росією. Він пояснив: 

"В моєму розумінні, якщо Курщину умовно зуміємо розміняти хоча б на Запорізьку АЕС, то це буде просто неймовірний успіх. І оцей плацдарм треба збільшувати".

При цьому аналітик додав, що тут є один нюанс – дуже важливо не захопитися цими великими рейдовими операціями, щоб якісь певні підрозділи не пішли у надто великий розрив, бо це погіршить логістику.

"Тому треба бути дуже акуратними в оцінках, що завтра ми захопимо всю Курщину і навіть вийдемо на їх атомну електростанцію", - сказав експерт.

За його словами, треба дуже виважено підходити до аналізу ситуації  і "кланяємся у ноги нашим військовикам", які показують просто блискучу майстерність у частині організації оперативних бойових операцій. 

Операція в Курській області - деталі

Як повідомляв УНІАН, у вересні українські війська успішно прорвали російську оборону ще на одній ділянці кордону в Курській області, проникнувши на кілька кілометрів углиб російської території. Про це повідомляв український підрозділ БПЛА Khorne. 

Аналітик Forbes Девід Акс написав, що це несподіване вторгнення мало набагато більший успіх, ніж припускали початкові дані. Спочатку передбачалося, що, хоча ЗСУ прорвали прикордонну оборону росіян, але на невеликій відстані від прориву зіткнулися з більш жорстким російським опором. Кремль заявив, що його війська відбили українську атаку "за підтримки армійської авіації та артилерійського вогню".

Підрозділ БПЛА Khorne, який підтримував операцію з прориву, як доказ успішного прориву розмістив довге відео, на якому показано українську бронетанкову колону, що проходить через прорив, а потім прямує до міста Веселе, розташованого в тилу в угруповання ЗС РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: