Дмитро Жмайло вважає, що росіяни спробують просунутися в бік Куп'янська / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Російські окупаційні війська намагатимуться просунутися в бік Куп'янська Харківської області. І ворог стиратиме великі населені пункти в тому районі з лиця землі, переконаний виконавчий директор Українського центру безпеки та співробітництва Дмитро Жмайло.

"Головне завдання росіян – притиснути нас хоча б до річки Оскіл і повернути втрачені території, які відвоювала Україна восени 2022 року. На жаль, поки що можна сказати, що внаслідок атак у напрямку Сеньково їм частково вдалося притиснути нас до траси, що веде на Борову. Ця артерія однозначно під вогневим контролем противника, і тепер нам доведеться перепланувати логістику", – розповів він в інтерв'ю "Главреду".

За його словами, є два плацдарми – на північ і з півдня на схід від Оскола. Найімовірніше, росіяни спробують ліквідувати саме північний плацдарм на схід від Оскола і намагатимуться підійти ближче до Куп'янська і просунутися так, щоб лінія фронту проходила по водній перешкоді. Однак Жмайло сумнівається, що в такому разі окупанти форсуватимуть Оскол цього року – холоди цьому не сприятимуть.

Відео дня

"Однозначно росіяни руйнуватимуть Куп'янськ коригованими авіаційними бомбами (КАБами). Заходи, спрямовані на евакуацію цивільних, а зокрема примусова евакуація родин із дітьми – абсолютно правильні речі, які допоможуть зберегти людей. Думаю, що рішення навіть недостатньо жорсткі: потрібна примусова евакуація на схід від Оскола і особливо з Куп'янська. Тому що такі великі населені пункти, як місто Куп'янськ і селище міського типу Куп'янськ-Вузловий, росіяни будуть стирати з лиця землі", – констатував експерт.

Війна в Україні: просування РФ на фронті

За даними проекту DeepState, російські окупаційні війська просунулися в Кругляківці Харківської області, а також – у Максимільянівці Донецької області.

Крім того, у ворога є успіхи біля Петропавлівки на Харківщині та Часового Яру, Гірника, Новоселидівки, Воздвиженки, Желанного Другого і Зоряного Донецької області.

Також росіяни просунулися на північних околицях Гірника і продовжують рухатися вглиб населеного пункту.

Вас також можуть зацікавити новини: