Олександр Мусієнко припустив, чому російський БПЛА "Охотнік" опинився за 20 км від фронту / колаж УНІАН, скріншоти з відео

5 жовтня українські військові збили в районі Костянтинівки Донецької області ворожу повітряну ціль – імовірно, новий російський дрон "Охотнік". Військовий експерт Олександр Мусієнко припустив, чому цей БПЛА міг перебувати за 20 км від фронту. 

Як він зазначив в етері "24 каналу", існують різні версії. Зокрема окупанти могли перевіряти, як цей безпілотник долає українську ППО, чи далеко може зайти тощо. До того ж, ще належить встановити, чи був цей дрон оснащений озброєнням.

"Він летів не дуже низько, на відміну від штурмовиків Су-25. Вони завжди летять низько, тому що помітні на радарах. Якщо ти залітаєш за лінію бойового зіткнення на 15 – 20 кілометрів, то це політ в зоні ризику, в зоні роботи ППО", – наголосив експерт. 

Відео дня

Ще одна версія, за словами Мусієнка, полягає в тому, що російський БПЛА міг почати втрачати контроль і летіти вглиб території України. 

"Саме тому міг бути збитий російським літаком, хоча я не розумію, чому виключили варіант, що це міг бути літак наших Повітряних сил. Адже ми говоримо про підконтрольну Україні територію", – констатував він.

Збиття дрона "Охотнік" 

Вдень 5 жовтня українські військові збили на Донеччині ворожу ціль. Спочатку повідомлялося, що "приземлили" російський літак Су-25, згодом заявляли, що мова про винищувач Су-34.

Проте пізніше керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко повідомив, що збити могли і новий російський безпілотник С-70 "Охотнік".

Як зазначив військовий експерт Іван Киричевський, це доволі великий БПЛА, адже розмах його крил становить 19 м, а довжина фюзеляжу – 14. Теоретично, цей дрон може бути своєрідною заміною російським літакам Су-34, вважає він.

Вас також можуть зацікавити новини: