Українські дрони атакували  аеродром "Борисоглєбськ" в РФ / колаж УНІАН, скріншоти

На російському аеродромі "Борисоглєбськ" у Воронезькій області, який вночі атакували українські дрони, розташовуються ті літаки, що задіюються для завдання ударів по території України. Про це авіаційний експерт, заступник гендиректора компанії з виробництва засобів РЕБ Анатолій Храпчинський сказав в ефірі 24 каналу.

"Будь-який російський аеродром, який знаходиться на відстані близько 500 кілометрів від кордонів України, є ціллю для України, має бути знищеним. Чому? Тому що ці аеродроми можуть використовуватися для нанесення ударів по території Україні. Безумовно, треба зауважити, що у Борисоглєбську є навчальна база, де готують нових пілотів", - наголосив Храпчинський.

За його словами, саме на цьому аеродромі відбувалися навчання на Як-130 та на інших літаках. Крім того, тут базувалася більшість літаків, які могли здійснювати польоти для ударів по території Україні, додав експерт.

Відео дня

Окремо Храпчинський прокоментував інформацію, що з боку України в останній раз прилетіло понад 100 дронів для влучання у різноманітні російські об'єкти. Він переконаний, що Україна має набагато більші можливості для атак російської території, оскільки приватні компанії в Україні почали активно пропонувати послуги стосовно маштабування виробництва різних типів безпілотників.

Експерт наголосив на необхідності продовжувати в такому ж темпі маштабувати власне виробництво БПЛА і так само просувати ракетну програму.

Атака на аеродром "Борисоглєбськ" 3 жовтня 

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 3 жовтня українські безпілотники атакували військовий аеродром "Борисоглєбськ" у Воронезькій області Росії. Супутниковий моніторинг зафіксував чотири осередки пожеж на території військового аеродрому. На місці знаходилися склади з КАБами, стоянки літаків СУ-35 і СУ-34, а також місця зберігання авіаційного пального. 

Вас також можуть зацікавити новини: