ЗСУ утримували Вугледар 2,5 років / фото 3 ОШБр

Військовий оглядач Денис Попович переконаний, що Збройні сили України будуть відступати з Вугледара Донецької області.

"Ситуація в останні тижні розвертається дуже несприятливо, м’яко кажучи, для Сил оборони і Збройних сил, які утримували це місто протягом 2,5 років, — зазначив Попович NV.

За його словами, окупанти просуваються із заходу і одночасно з північного сходу. Тепер дві сторони лещат зараз змикаються.

Відео дня

"Тобто це не напівоточення, там є загроза фізичного оточення, не оперативного. Я не думаю, що будуть розвиватися бої в місті", - пояснив експерт.

Російські війська закріпились на околицях. Попович додав, що це неприємно, але не визначальний фактор.

"Якраз цей рух зі сходу та заходу — це найбільш небезпечно і найбільш визначальний фактор, який, очевидно, зумовить відхід наших частин з Вугледару для того, щоб не сталося це оточення. <...> Не знаю, чи години визначають терміни перебування Вугледара під контролем Збройних сил України, але дні - ця оцінка є вірною. Хоча, можливо, і години. Тобто там ситуація стрімко погіршується", - підсумував оглядач.

Бої за Вугледар

Дещо раніше аналітик Forbes Девід Акс стверджує, що українські війська почали відступ з Вугледара на Донеччині

Ворог накопичив вирішальну кількість техніки та людей в районі міста Вугледар (Донецька область), тому українцям треба бути готовими до того, що наші бійці відійдуть з міста, сказав речник УДА "Південь" Сергій Братчук.

За словами експертів ISW, навіть якщо росіяни захоплять цей населений пункт, це навряд кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донецької області, оскільки Вугледар не є особливо важливим логістичним вузлом. При цьому загарбники вже контролюють більшість основних доріг, що проходять у бік міста.

Вас також можуть зацікавити новини: