В Україні триває війна  / фото 71 окрема єгерська бригада ДШВ ЗСУ

Обстановка довкола населених пунктів Вугледар, Селидове, Торецьк та ще низки міст на Донеччині наразі вкрай важка. Про це в ефірі "Київ24" розповів військовий оглядач Олександр Шульман, відповідаючи на запитання щодо ситуації на фронті.

"Селидове, Вугледар, Торецьк, інші міста, які зараз знаходяться під інтенсивним впливом… російських окупантів, - там обстановка зараз вкрай важка. І я погоджуюся з висновками Костянтина Машовця (військовий експерт - УНІАН), що втрата цих міст або частки з них, - цілком імовірна", - сказав він.

За словами Шульмана, росіяни йдуть на оточення, використовуючи "майже безмежний людський ресурс".

Відео дня

"Вони працюють КАБами, працюють артилерією. Вони перетворюють на друзки, на щебінь будівлі. І коли немає, на яких позицій триматися, оскільки від позицій, ми бачимо, залишається лише каміння, то, звісно, тримати руїни і втрачати людей немає сенсу", - підкреслив військовий оглядач.

Говорячи про рубежі, на яких стояла 72-га бригада, яка захищає Вугледар, він зазначив, що коли росіяни просочуються та штурмують, вони потроху "підходять на кидок гранати і атакують".

"Втримати їх досить важко, тому що не вистачає мін. А найбільш ефективним проти цих груп є саме мінометне озброєння або автоматичні гранатомети. І тоді їм інколи вдається захопити певний рубіж", - сказав Шульман і додав, що напрацьовано було досить ефективні тактичні прийоми протидії таким угрупованням.

Так, за його словами, "що буде на позиціях оборони Вугледара чи Селидового, чи інших міст, - поки що сказати з упевненістю неможливо". Оглядач сподівається, що українським військам вдасться втримати ці позиції і не дати росіянам їх обійти: "Але виключити цей сценарій неможливо наразі".

Бої за Вугледар - що повідомлялося

Як повідомлялося, раніше видання Forbes зазначило, що 72-га окрема механізована бригада Збройних сил України у Вугледарі під загрозою оточення, і допомоги чи заміни їм чекати нема звідки.

Владислав Селезньов, військовий експерт, колишній речник Генерального штабу ЗСУ заявляє про загрозу того, що Сили оборони втратять контроль над Вугледаром. Крім того, захисники міста можуть опинитися в оточенні.

Аналітики DeepState наголосили, що ситуація навколо Вугледара критична та продовжує ускладнюватися. Водночас аналітики проекту наголошують, що українські захисники продовжують тримати оборону.

Вас також можуть зацікавити новини: