В Україні триває розв'язана Росією війна / фото 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Найближчим часом російські війська знову намагатимуться прориватися до міста Покровськ на Донеччині та виходити на шлях до Дніпра, вважає головний сержант роти ударних БПЛА Єгор Фірсов, передає "Еспресо".

"Натиски ворога хвилеподібні. Тобто, була хвиля, зараз вона трохи стихла. Це не означає, що ситуація нормальна... Розслаблятися не можна. Ворог найближчим часом, я не знаю, за тиждень чи два, знову буде пробивати собі шлях саме на місто Покровськ. Можливо, вони будуть обходити цю агломерацію, намагатимуться взяти її з боків у так звані "клешні", як це робили в Бахмуті й Авдіївці, - це 99%. Але те, що ворог буде намагатися взяти цю агломерацію і виходити на шлях на Дніпро - це 100%", - зазначив боєць.

За його словами, зараз росіяни намагаються прориватися в бік населених пунктів Курахове та Селидове.

Відео дня

"Вони бояться йти напряму, щоб не перебувати в такому становищі, коли їхні позиції будуть обстрілюватися з усіх боків. Окупанти збираються розширюватися і намагатися пробити собі шлях, відкрити напрямок у Курахове", - додав Фірсов.

Наступ на Покровськ - актуальне

Нагадаємо, днями військовослужбовець 68-ї окремої єгерської бригади з позивним "Гусак" розповів, що в російських окупантів бракує сил і засобів одночасно проводити наступ у напрямку Покровська, Мирнограда та Селидового:

"З моїх власних спостережень і думок, окупаційна російська армія вже не може піднімати рівень наступальних дій на Покровському напрямку. Вони вже видали все, що можуть на цьому напрямку. Зараз вони концентрують свої сили південніше від Покровська, зокрема, на Курахівському напрямку".

Вас також можуть зацікавити новини: