Військовий повідомив, що росіяни руйнують місто – б’ють щодня з усього наявного в них озброєння / фото Радіо Свобода

Окупанти скидають на Часів Яр (Донецька область) до п'яти КАБів за один раз, переходять канал, намагаються накопичитись, щоб йти більшою групою на штурм позицій Сил оборони. 

Про це сказав представник пресслужби 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила Іван Петричак в ефірі телемарафону.

"Ситуація критично складна. За останні кілька тижнів не було, мабуть, жодного дня, коли б росіяни не намагалися протиснути нашу лінію оборони", - зазначив він.

Відео дня

За його словами, відбуваються постійні стрілецькі бої ворога з нашою піхотою.

"Хлопці, які тримають рубежі в окопах, це просто титани – вони роблять неймовірно складну роботу", - наголосив Петричак.

Він розповів, що росіяни руйнують місто – б’ють щодня з усього наявного в них озброєння і, окрім артилерії, РСЗВ, по українській лінії оборони активно працює російська авіація.

"КАБи падають по 4-5 штук за один раз і руйнують все, що може бути там. Плюс до цього некеровані авіаційні ракети, які закидають в нашому напрямку. Поки що ситуація контрольована, тобто лінія зіткнення не змінюється, але дуже складно", -  наголосив Петричак.

Представник пресслужби 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила розповів, що механізованих штурмів немає. За його словами, окупанти намагаються переходити канал поблизу населеного пункту і вступати в стрілецькі бої при підтримці артилерії та FPV-дронів. Він зазначив, що окупанти постійно намагаються накопичувати свої сили.

"Є ситуації, коли наша аеророзвідка спостерігає кілька окупантів, які перебігають канал аби накопичитись і відпрацьовують по них. Але замість двох окупантів, які бачили під час розвідки, з підвалу вже виходить 4-5 окупантів. Вони накопичуються. а потім великою наступальною групою намагаються штурмувати", - розповів Петричак.

Бої за Часів Яр - останні новини

Російські окупаційні війська не полишають намірів просунутися вглиб української території. Ворог намагається "протиснути" українську оборону в районі Часового Яру Донецької області.

Пресофіцер 26-ої артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков зазначав, що Часів Яр залишається для ворога пріоримтетним напрямком, бо  місто розташоване на максимальній висоті саме в цьому регіоні, а в низині - агломерація Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Слов’янськ.

Вас також можуть зацікавити новини: