Дикий зазначив, що росіяни можуть готуватись до десанту ЗСУ / колаж УНІАН / фото t.me/mod_russia, скриншот

Російські війська знищили міст у тимчасово окупованих Олешках Херсонської області та укріплюють узбережжя Криму. Колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий в етері "Еспресо" пояснив, що відбувається.

"Чесно - для мене це дивина, тому що я зараз сам би не чекав, що ми готуємо десант на лівий берег. Ми свого часу це пробували зробити, на жаль,  не змогли все ж таки утриматись. Хоча боротьба була відчайдушна і дуже героїчна, і поклали ми там росіян дуже багато, але ж довелось-таки відступити з плацдарму. І тепер в ситуації, де я б не чекав ні по погоді, ні по резервах, але чомусь росіяни щось таке відчувають, я не думаю, що вони просто так це роблять", - зазначив ексвійськовий.

На його думку, російська розвідка знає щось, що поки невідомо пересічним українцям, якщо підривають зручний і важливий для них самих міст.

Відео дня

"Значить, що вони дуже серйозно розцінюють імовірність, що ми там збираємось десантуватись і наступати. Єдине, чому я не вважав би, що вони точно помиляються, це тому, що тепер дивимось на саму-саму північ, дивимося в Курську область", - каже Дикий.

Як він припускає, активізація загарбників може бути пов'язана з тим, що раніше ворог зняв війська з Херсонщини і відправив на Курщину, оскільки у самій Росії боєздатних частин уже нема. Тому з цієї ділянки, яка вважалась найспокійнішою на фронті, противник няв три дивізії - дві десантні і одну морпіхів.

"А тим часом, судячи з усього, якась їм сорока на хвості принесла, що "а чим ви заміните ці три дивізії, які зараз на Курщині? А тут, можливо, що цим зараз і скористаються, можливо, тут з правого берега "привіт" буде". Ну, будемо дивитись, будемо спостерігати", - підсумував експерт.

Бої у Курській області - останні новини

20 жовтня, головнокомандувач ЗСУ, генерал Олександр Сирський повідомив, що у Курській області Росії українські Сили оборони й надалі тримають ситуацію під своїм контролем. 

Українські десантники в Курській області знищили підрозділ російських військових зі 155-ї окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ.

У Курській області Російської Федерації ситуація змінюється щогодини, маленькі ділянки території постійно переходять "з рук у руки", розповів військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов.

Вас також можуть зацікавити новини: