Сазонов розповів про обстановку на Курщині / колаж УНІАН, фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу скріншот

У Курській області Російської Федерації ситуація змінюється щогодини, маленькі ділянки території постійно переходять "з рук у руки". Про це військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов сказав в ефірі телеканалу "Київ24".

"Насправді, дуже важка обстановка. Бої тривають постійно", - сказав Сазонов.

Зокрема, на Курщині Силам оборони України дуже непросто, бо там немає суцільної лінії фронту.

Відео дня

"Тут постійно змінюється ситуація кожну годину навіть. І якщо, слідкувати за ситуацією не загалом, а у деталях, то треба щогодини перемальовувати карту. Якісь підрозділи прориваються, якісь підрозділи відбиваються. Тобто, постійно кожного дня… невеличкі території, невеличкі ділянки постійно переходять з рук у руки", - наголосив Сазонов. 

За його словами, Сили оборони намагаються тримати ініціативу і дивувати ворога – заходити з різних боків, розтягувати його сили. Водночас, росіяни стягнули на Курщину дуже багато особового складу, мова може йти про 50 тисяч солдат.

Також він навів приклад, що вчора одну з російських бригад вдалося "дуже гучно" накрити вогнем з високомобільних артилерійських ракетних комплексів "Хаймарс". Росіяни на бронетехніці намагалися штурмувати українські позиції.

Бої у Курській області - останні новини

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 жовтня, головнокомандувач ЗСУ, генерал Олександр Сирський повідомив, що у Курській області Росії українські Сили оборони й надалі тримають ситуацію під своїм контролем. 

Раніше Сирський заявив, що Росія перекинула близько 50 тисяч військових у Курську область, послабивши свої позиції на фронті в Україні.

Українські десантники в Курській області знищили підрозділ російських військових зі 155-ї окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ, повідомили Десантно-штурмові війська ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: