Бійці ГУР знищили російський ЗРК "Оса" / колаж УНІАН, скріншоти

Воїни спецпідрозділу Головного управління розвідки(ГУР) Міноборони України "Крила" виявили та знищили російський зенітно-ракетний комплекс (ЗРК) "Оса".

"Вартість ворожого автоматизованого ЗРК - 10 мільйонів доларів. Вартість FPV-дрона, яким розвідники спалили "Осу", - кілька сотень доларів. Уроки цікавої математики триватимуть!" - зазначили в управлінні, опублікувавши відео успішного удару по ворожій техніці.

ГУР знищило ЗРК "Оса" - відео

ЗРК "Оса" - що відомо

"Оса" (за класифікацією НАТО: SA-8 Gecko) - це радянський автоматизований зенітний ракетний комплекс, що призначений для прикриття сил і засобів мотострілецької (танкової) дивізії в усіх видах бойових дій.

Комплекс оснащений чотирма зенітними керованими ракетами 9M33, модифікація "Оса-АК" має 6 ракет 9М33М2, а "Оса-АКМ" - 6 ракет 9М33М3. На кінець 2007 року був найбільш численним у Росії комплексом військової ППО.

Втрати Росії в Україні - актуальні новини

Нагадаємо, як писав УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку широкомасштабної війни попередньо становлять близько 660 тисяч 470 осіб особового складу. Активно українські бійці знищують і російську техніку на полі бою.

Як підрахували аналітики з Королівського інституту об'єднаних служб, що займається військовими дослідженнями, за нинішнього рівня втрат і темпу виробництва в РФ, найімовірніше, росіяни вичерпають свої запаси броньованих бойових машин до 2026 року.

Вас також можуть зацікавити новини: