Експерт розповів про американські ракети, які могли отримати ЗСУ / фото pixabay

У новому пакеті допомоги від США Україна могла отримати два види боєприпасів типу "повітря-земля", повідомив в ефірі телемарафону авіаційний експерт Анатолій Храпчинський. 

"Авіаційні бомби, які можуть працювати на відстань до 110 км. І найважливіше було б отримати дозвіл на використання JASSM. Це ракети, які можуть працювати на відстань 400, 950 та 1900 км", – сказав Храпчинський.

Водночас експерт додав, що наразі Україна має активно працювати на дипломатичному рівні. Оскільки дозвіл на удари вглиб РФ на відстань 300 км – недостатній для того, щоб розв'язати стратегічні питання. 

Відео дня

"Більшість засобів, виробників зброї, складів важливих, стратегічних знаходяться на відстані понад 500 км. Тому треба говорити про відстань застосування певних видів озброєння на відстань до 1000 км", – додав Храпчиснький.

Допомога США Україні

Напередодні стало відомо, що США оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги на загальну суму $375 млрд. Зокрема, до пакету увійшли й боєприпаси класу "повітря-земля". Однак про який тип озброєння йдеться – наразі невідомо.

Раніше журналісти Reuters повідомили, що США готуються оголосити про військову допомогу Україні на $8 млрд. Зазначається, що наразі адміністрація Байдена веде термінові переговори з Конгресом, аби мати змогу використати $5,6 млрд військової допомоги Україні до 30 вересня.

Вас також можуть зацікавити новини: