Авіаексперт шокований новітнім БПЛА росіян "Охотник" / колаж УНІАН, скріншот, фото t.me/fighter_bomber

Новий російський безпілотник С-70 "Охотник", який мав би бути малопомітним, можна "бачити" на відстані у 500 кілометрів. Про це авіаційний експерт Костянтин Криволап розповів в ефірі Апостроф TV.

Експерт зазначив, що в РФ працюють над так званими "стелс-дронами" С-70 "Охотник" вже 12 років. За його інформацією, наразі у РФ залишилося фактично два дрони типу "Охотник", ще три намагаються випустити.

"Коли я побачив ці величезні заклепки, шурупи, болти, гвинти... Я був шокований. Тому що, його ж презентували як безпілотник шостого покоління, навіть не п'ятого.... А ці заклепки, особливо гвинти з шліцами, будуть давати радіолокаційний відбиток, і цей "стелс-дрон" "бачитимуть" за 500 кілометрів як бомбардувальник, розумієте? Тобто, повна дурня", - поділився Криволап враженнями від російської розробки.

Відео дня

За його словами, відповідно до російських декларацій, цей БПЛА має взаємодіяти з винищувачем Су-57, у якого свої проблеми.

Експерт додав, що ось ця черга так званих "аналоговнєтов" як "Циркон", "Кинжал", "Буревісник", "Сармат", "Охотник" зроблені в одному "стилі".

Росія втратила в Україні безпілотник С-70 "Охотник" - що повідомлялося

Як відомо, 8 жовтня видання Forbes повідомило, що новітній російський безпілотник С-70 "Охотник" вийшов з-під контролю над Україною і був збитий винищувачем Су-57, який його супроводжував. Відразу після збиття БПЛА росіяни випустили по місцю його падіння ракету "Іскандер", щоб знищити уламки. 

Радник Центру військово-морського аналізу, експерт з безпілотників і питань російської оборони Семюел Бендетт вважає, що втрата Росією БПЛА С-70 "Охотник" - це значна перемога для західної розвідки

Вас також можуть зацікавити новини: