У Росії дрони атакували завод із виробництва боєприпасів і вибухівки / колаж УНІАН, скріншоти

Завод ім. Свердлова в місті Дзержинськ Нижегородської області Росії за 900 кілометрів від кордону з Україною атакували кілька десятків ударних БПЛА українського виробництва. Про це УНІАН повідомили обізнані джерела в українській розвідці.

Атакований завод - один із найбільших російських заводів із виробництва вибухових речовин. Його ураження - результат спільної операції Головного управління розвідки (ГУР), Служби безпеки України та Сил спеціальних операцій.

Згідно з повідомленнями в російських Telegram-каналах, вибухи в районі заводу прогриміли близько 4 ранку. Незабаром місцева влада заявила про спробу російської ППО відбити атаку дронів-камікадзе. Після вибухів над територією об'єкта з'явився стовп густого диму.

Джерела зазначили, що наслідки ураження поки уточнюють. Інші джерела УНІАН в СБУ повідомили, що робота над урізанням військових можливостей ворога триватиме й надалі: "СБУ відпрацювала над посиленням санкції проти заводу Свердлова. До економічних санкцій ми додали дронові, які дають моментальний ефект".

Завод Свердлова в Росії - що відомо

Завод ім. Свердлова спеціалізується на виробництві вибухових речовин, його занесено до санкційного списку України "за підтримку дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України".

Також 23 червня 2023 року завод занесено до санкційного списку країн Євросоюзу, також підприємство перебуває під санкціями США, Великої Британії, Японії та Швейцарії.

Крім того, завод є одним із найбільших російських виробників промислових вибухових речовин, передавальних зарядів для гірничорудної промисловості, перфораційних зарядів для нафтогазовидобувної промисловості, сейсмічних і геофізичних робіт.

За інформацією джерел, підприємство виробляє авіабомби, зокрема КАБи, бойові частини протитанкових кумулятивних керованих ракет, боєголовки до ракетних комплексів ППО. Продукція заводу використовується окупаційною армією РФ для здійснення військової агресії проти України.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що завод Свердлова є складовою частиною російського ВПК і перебуває під санкціями, оскільки його продукцію використовують для ведення війни в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: