Після кількох десятиліть служби, судячи з усього, дістався російської землі. / колаж УНІАН, скріншоти

Американський танк M1 Abrams, схоже, воює на території Росії в Курській області, пише Business Insider з посиланням на нещодавно опубліковане відео 47-ї механізованої бригади.

Видання акцентувало, що Abrams створювався під час Холодної війни для боротьби з Радами, і тепер, після кількох десятиліть служби, судячи з усього, дістався до російської землі.

На опублікованому відео танк Abrams бере участь у бойових діях з БМП M2 Bradley. У 47-й бригаді назвали цей наданий США бронетанковий дует "жахливою зброєю для загарбників".

Зазначається, що кілька відкритих джерел розвідки та українські ЗМІ визначили, що цей бій зафіксували в селі Новоіванівка Курської області Росії.

"Хоча інші західні бойові броньовані машини вже були розгорнуті в Курську, відео, опубліковане 47-ю бригадою, схоже, є першим відомим випадком використання там танків Abrams", - йдеться в публікації.

Керівник групи геопросторової розвідки та аналітик з Росії в Інституті вивчення війни Джордж Баррос також заявив, що "це, безумовно, перший випадок", коли танк Abrams був помічений у Курській області.

Операція ЗСУ в Курській області - актуальне

Як писав УНІАН, напередодні начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що перші військові КНДР прибудуть до Курської області Росії вже 23 жовтня.

Військовий експерт Олег Жданов днями заявляв, що в Курській області обстановка залишається дуже важкою, була загроза оточення українських військ:

"Було кілька серйозних моментів, коли була загроза оточення наших військ, але начебто як ми розв'язали цю проблему, і наші війська вийшли із районів, які їм загрожують, з-під загрози можливого оточення".

Вас також можуть зацікавити новини: