Екскурсійні катери в порту міста Сіракуза / фото УНІАН, Янош Немеш

Італійський острів Сицилія – це найбільший острів в Середземному морі,  що відділений від материкової Італії Мессінською протокою.

Щороку Сицилію відвідують мільйони туристів, яких сюди приваблює теплий клімат, просторі морські пляжі та величезна кількість історичних пам'яток.

Весна ж ідеально підходить для відвідування Сицилії, адже тоді на острові ще комфортна погода (середня денна температура у березні становить +15 градусів, у квітні +19 градусів, у травні +24 градуси).

Відео дня

При цьому якщо в березні тут доволі часто бувають дощі, то у квітні-травні їхня кількість вже набагато менша.

Водночас навесні на Сицилії ще немає літніх натовпів туристів, адже для купання ще зарано (занурюватися в море можна починати ближче до кінця травня, але це тільки для сміливих). Крім того, у школярів та студентів ще триває навчання, а тому сімейні відпочивальники ще не заповнюють місцеві пляжі та вулиці.

Порт міста Катанія / фото УНІАН, Янош Немеш

Крім того, навесні на Сицилії проводиться чимало яскравих фестивалів.

А ще Сицилія буде чудовим місцем для тих туристів, які люблять смачно поїсти. Всупереч нестабільному водопостачанню, сільське господарство є одним з найважливіших економічних ресурсів регіону. Тут активно вирощують злакові, в тому числі пшеницю одного з найцінніших видів "твердого зерна", з якої виробляють найкращі сорти пасти.

Також на Сицилії у великих кількостях вирощують оливки, хурму, екзотичні фрукти (в тому числі ківі, банани, манго) та горіхи (фісташки, мигдаль).

Торговці фруктами на одній із вулиць в місті Катанія / фото УНІАН, Янош Немеш

Крім того, на Сицилії розвинене виноробство та бджільництво.

Університетська площа у місті Катанія / фото УНІАН, Янош Немеш

Столицею Сицилії вважається місто Палермо, але також туристи активно відвідують Катанію та Сіракузу.

Обидва міста є приморськими, тож відвідувати їх можна цілий рік – навіть якщо погода не підходить для купання, можна гуляти вздовж набережної та ласувати свіжими морепродуктами у припортових ресторанчиках.

Закуска з морепродуктів в одному з припортових ресторанів міста Сіракуза / фото УНІАН, Янош Немеш

Нагадаємо, раніше УНІАН.Туризм розповідав про плюси відвідування Риму в міжсезоння.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.