Малага і Севілья чудово підходять для зимового відпочинку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Багато туристів із країн із прохолодним або помірним кліматом намагаються взимку поїхати на відпочинок у теплі краї, щоб трошки погрітися. Досить часто для цих цілей вони вибирають Іспанію.

Експерти видання The Independent склали список із шести туристичних напрямків в Іспанії, де взимку зазвичай буває тепло і сонячно.

1. Тенерифе. Найбільший з Канарських островів – це давно визнана столиця зимового сонця в Іспанії. Цей острів може похвалитися шістьма годинами сонячного світла на день з грудня по лютий і середньою температурою близько 18°C (із середнім максимумом близько 22°C).

Відео дня

Багато з визначних пам'яток Тенерифе – це природні об'єкти, зокрема найвища вершина Іспанії Тейде, діючий вулкан, що височіє над однойменним національним парком. Хоча на вершину можна піднятися канатною дорогою, також там є безліч цілорічних пішохідних маршрутів.

Що ще подивитися на Тенерифе, читайте в нашому великому матеріалі.

2. Валенсія. Хоча тут прохолодніше за інші напрямки в цьому списку, у зимові місяці в місті все одно приємна температура і багато сонця. Нерідко місцевих жителів можна побачити на пляжі з грудня по лютий, хоча багато хто уникає води, незважаючи на температуру близько 17°C.

Водночас у місті достатньо визначних пам'яток для дослідження взимку – від велопрогулянок парком Турія до екскурсії в Місто мистецтв і наук, одне із сучасних чудес Іспанії.

Що ще подивитися у Валенсії, читайте в нашому великому матеріалі.

3. Севілья. Столиця Андалусії славиться своїми цілорічними високими температурами, із зимовими максимумами в 16-18°C. Міський відпочинок у Севільї пропонує вражаюче широкий спектр культури, історії та пам'яток – від вечірніх шоу фламенко до круїзів річкою Гвадалквівір.

4. Нерха. Маленька альтернатива Малазі розташована на ділянці скель, що підносяться над морем Альборан. На вузьких брукованих вуличках міста на туристів чекає безліч затишних магазинів, недорогих, але якісних ресторанів і симпатичних площ, а прямо над пляжем знаходиться Балкон Європи – вражаючий оглядовий майданчик, з якого відкривається приголомшливий вид на море.

Однією з найбільш відвідуваних визначних пам'яток міста є його велика мережа печер, які тягнуться більш ніж на три милі та покриті малюнками, яким, як вважають, 40 тисяч років.

5. Лансароте. Змагаючись із Гран-Канарією, Лансароте виходить на перше місце завдяки своїм дивовижним природним об'єктам і чарівній столиці. Головне місто Арресіфе може бути меншим за Лас-Пальмас, але його міські пляжі, колоніальна архітектура і жваве нічне життя роблять його гідним конкурентом.

У національному парку Тіманфайя море червоного каміння та вулканічного ґрунту здається майже неземним, і єдиними способами його дослідження є піші походи з гідом або автобусні тури.

6. Малага. Головний морський напрямок Андалусії також є прекрасною альтернативою Севільї. Середня температура тут сягає 18°C, і хоча море може бути надто холодним для купання, його набережна є чудовими місцями для прогулянок, їзди на велосипеді або насолоди невимушеним обідом. Тим часом любителі мистецтва оцінять музеї та архітектуру Малаги.

Як повідомляв УНІАН, раніше мешканка Мадрида попередила туристів, що всупереч популярній думці, що в усій Іспанії тепло цілий рік, насправді в багатьох регіонах цієї країни вельми прохолодно навесні, восени та взимку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей та дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.