Також місто відоме своєю смачною їжею / фото ua.depositphotos.com

Попри те, що скоро зима, у Європі ще є міста, де можна насолодитися теплом навіть у жовтні. Зокрема йдеться про місто Задар, яке знаходиться у Хорватії, пише Express

Задар є містом на хорватському узбережжі Далмації. Там набагато тихіше, ніж у Спліті та Дубровнику. Також Задар називають одним із найспокійніших місць на Адріатиці. 

"Уявіть собі тихі пляжі, захоплюючі заходи сонця, величезні скелі та давньоримські вулички, і ви отримаєте уявлення про менш відому гарячу точку Хорватії. Регіон також може похвалитися вражаючою історією, включаючи римське правління, венеціанське панування і навіть доісторичні поселення", - розповідає автор матеріалу.

Відео дня

За інформацією метеорологічної служби, наразі середня температура в Задарі досі становить 20 °C, іноді навіть може піднятися до 22 °C.

Також тут є достатньо розваг для туристів. До прикладу, можна поплавати на катері, зайнятися снорклінгом, відвідати екскурсії на природу або ж прогулятися стародавніми руїнами. 

Крім того, експерти обов'язково радять відвідати у Задарі Морський орган, церкву Святої Марії, національний парк Крка та міські ворота Задара. 

Щодо їжі, то Задар має багато чудових закладів, які пропонують різні страви. До прикладу, тушкована риба та краби, в'ялена свиняча шия, яка вимочена у червоному вині, традиційна в'ялена ковбаса, пажський сир, та, звісно, свіжі морепродукти. А до цих страв можете замовити всесвітньо відомий лікер, який виготовляють з марасківської вишні, що називається "Мараскіно". 

Інші новини туризму

Як писав УНІАН, у Єгипті нарешті відкриють музей, який є частиною комплексу пірамід у Гізі. Його мали відкрити ще 11 років тому. Відомо, що нову споруду побудували недалеко від пірамід у Гізі для заміни наявного Єгипетського музею на площі Тахрір у центрі Каїра.

Також було названо маленьку країну Європи, яка може поміститися у Центральному парку Нью-Йорка. Зазначається, що туди з'їжджаються найбагатші люди, адже там вигідний податковий режим, а також там проводять гламурні перегони Формули-1.

Вас також можуть зацікавити новини: