Містечко Шилла – чудова альтернатива переповненому Позітано / фото ua.depositphotos.com

Італія давно вже заслужила сумну славу однієї з найбільш переповнених туристами країн Євпопи, де в топ-сезон на популярних напрямках просто не проштовхнутися. Однак експерти National Geographic стверджують, що цієї осені там можна відшукати відразу кілька пляжних напрямків, щоб уникнути натовпів.

Очолила список комуна Шилла в регіоні Калабрія на півдні Італії, яку експерти видання називають ідеальною альтернативою мегапопулярному Позітано – надзвичайно фотогенічному курортному містечку, яке вважають перлиною узбережжя Амальфі. Як і в Позітано, у Шиллі можна побачити барвисті будівлі, що підносяться на скелях просто над Середземним морем – тільки без натовпів туристів.

Оскільки Шилла – це риболовецьке селище, там можна насолодитися чудовими стравами з морепродуктів у сімейних ресторанах.

Відео дня

Також Шилла має багату історію – перші згадки про поселення відносяться до 5 століття до н. е., коли на цьому місці з'явилося приморське укріплене місто Скіллей: його заснував тиран стародавнього важливого міста Регій Анаксілай для захисту від морських розбійників. Інші джерела взагалі стверджують, що ця земля була заселена ще під час Троянських воєн у 12 столітті до н. е.

Вісім найкращих прибережних міст Італії, про які багато хто не здогадується

  1. Шилла, Калабрія
  2. Понца, Лаціо
  3. В'єсте, Апулія
  4. Орозеї, Сардинія
  5. Атрані, Кампанія
  6. Термолі, Молізе
  7. Леванцо, Сицилія
  8. Нолі, Лігурія

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти назвали міжсезоння найкращим часом для відвідування Італії з цілої низки причин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.