Туристи на Балі ризикують надовго загриміти до в'язниці / фото ua.depositphotos.com

Влада Індонезії, де розташований популярний для відпочинку острів Балі, ухвалила рішення посилити міграційне законодавство, за порушення якого туристи ризикують отримати тюремний термін до 20 років.

Зокрема, нова постанова збільшує покарання за порушення термінів перебування в Індонезії з 6-12 місяців до 10-20 років. Ба більше, іноземцям, які вчиняють серйозні порушення, наприклад, будучи підозрюваними у скоєнні кримінальних злочинів і засудженими до тюремного ув'язнення на строк понад п'ять років, може загрожувати довічне ув'язнення.

Як пише NusaBali, таке нововведення впроваджено в рамках операції "Джагратара 2024", яку проводять одночасно на всій території країни, спрямовану на посилення нагляду за іноземними громадянами. Щоб відловлювати порушників, на вулиці індонезійських міст вийдуть додатково 125 інспекторів.

Відео дня

При цьому генеральний директор з імміграції міністерства юстиції та прав людини Республіки Індонезія Сілмі Карім пояснив, що цей крок має не тільки каральний, а й превентивний характер, адже такий суворий нагляд має змусити іноземців двічі подумати, перш ніж порушувати правила.

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2024 року влада Індонезії запровадила новий туристичний податок для туристів.

А роком раніше на Балі вирішили заборонити туристам їздити на мотоциклах, оскільки вони провокують занадто багато ДТП.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.