Стокгольм визнаний найбільш доброзичливим містом Європи / фото ua.depositphotos.com

Столиця Швеції – Стокгольм – визнана найбільш доброзичливим містом у Європі. Мало хто знає, але насправді воно складається з 14 невеликих островів на архіпелазі, пише Express.

Столиця Швеції набрала 94,07 бала в рейтингу симпатій туристів Conde Nast Traveller 2024 року. Серед інших напрямків, що отримали найвищі бали, були Будапешт, Валенсія, Відень та Берлін. 

14 островів Стокгольма роблять його унікальним напрямком у списку, оскільки відвідувачі можуть зануритися у безліч різних культур, подорожуючи на поромах та екскурсійних катерах. Це місто практично плаває, оскільки острови були побудовані там, де озеро Маларен зливається з Балтійським морем. Тут немає відчуття перенаселеності, а свіжого повітря вдосталь.

Відео дня

"Де б ви не опинилися в історичному центрі Стокгольма, ви або стоїте біля самої кромки води, або перетинаєте міст з одного острова на інший", – пише видання.

За останні два десятиліття це місто значно зміцнило свою світову репутацію як центр культури, мистецтва, дизайну та вишуканої кухні. Проте, воно зберігає той самий дух, що й понад 800 років тому.

Вулиці, вимощені бруківкою, та будівлі охристих відтінків старого міста Гамла Стан (Gamla Stan) можуть похвалитися собором Сторкиркан (Storkyrkan) 13-го століття, королівським палацом Кунгліга Слоттет (Kungliga Slottet) та музеєм, присвяченим Нобелівській премії.

Водночас Содермальм, колишній богемний анклав, є домом для модних хіпстерів. А Скеппсхольмен відомий своїми майстрами з виготовлення дерев'яних човнів та студентами художньої академії.

Тим часом на ексклюзивному Юрґардені пліч-о-пліч працюють власники яхт і працівники парку атракціонів.

Стадсхольмен з'єднаний з материком кількома мостами і є домом для Стокгольмського палацу, офіційної резиденції та головного палацу шведської королівської родини.  Тут також розташовані офіси короля, інших членів королівської сім'ї та Королівського суду Швеції.

Найбезпечніші для туристів країни світу

Коли мова заходить про подорожі, особоливо соло-подорожі, безпека є одним із визначальних факторів. Свіже дослідження Berkshire Hathaway Travel Protection назвало найбезпечніші країни у 2024 році.

Очолила рейтинг Ісландія. Вона піднялася в рейтингу одразу на вісім позицій порівняно з минулим роком. На другому місці опинилася  Австралія, яка була десятою минулого року, а замикає трійку лідерів Канада, яка була першою роком раніше.

Вас також можуть зацікавити новини: