Водночас столиця цієї країни славиться своїми величезними статуями / фото Вікіпедія

Багато популярних міст Європи, таких як Манчестер або Венеція, завжди переповнені туристами, тому там ви можете себе відчувати не дуже комфортно, якщо полюбляєте багато простору. Ідеальним варіантом для спокійнішого відпочинку може стати Північна Македонія, яка є маленькою балканською країною. Про це для видання Mirror розповів редактор туристичного відділу та керівник відділу комерційного контенту Майло Бойд.

За його словами, станом на сьогодні ця країна посідає третє місце у Європі з найменшою кількістю відвідувачів за рік. Проте Північна Македонія є дуже красивою та має вигідний туристичний напрям. 

"Враховуючи, що вона знаходиться на тому ж півострові, де розташовані інші набагато відоміші туристичні центри, такі як Хорватія, Чорногорія та Греція, її відносна нерозкрученість порівняно з іншими місцями відпочинку, можливо, дивує. Особливо, якщо врахувати всі його інтригуючі пам'ятки. Тут є безліч об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, включаючи чарівне приозерне місто Охрид, відоме своїми побіленими будинками османської епохи та романськими церквами, датованими 9-м століттям або й раніше", - зауважив Бойд.

Відео дня

Автор матеріалу підкреслив, що регіон відомий тим, що ним правив Александр Македонський, який володів частиною Балкан, що простягається на території чотирьох сучасних країн. 

"Масивна пам'ятна статуя легендарного воїна на величному коні стоїть у центрі Скоп'є, підкреслюючи ентузіазм північномакедонського народу до історичного полководця", - додав експерт.

Також мало відомим є те, що цю країну асоціюють з Матір'ю Терезою, яка там народилася. Вона прославилася як опікунка для бідних та хворих в Індії, проте була етнічною албанкою, а народилася та виросла в Північній Македонії. 

"Враховуючи всі ці відомі асоціації, можливо, дивно, що Північна Македонія не є більш відвідуваною країною. Той факт, що вона межує з деякими з найпопулярніших місць Середземномор'я, але не має прямого доступу до моря, а також обмеженість авіасполучення, може бути можливим поясненням", - зазначив Бойд.

Також він поділився враженнями редакторки Естер Маршалл з видання Express, яка нещодавно побувала в цій країні, зокрема у чудовому місті Охрид.

"Його старе місто - це чарівне місце, наповнене мальовничими церквами. Я насолоджувалася величезним обідом на березі озера з вином всього за 14 фунтів (753 грн - УНІАН). Кулька морозива в милому Старому місті коштувала мені всього 90 пенсів (43 грн - УНІАН), а капучино в шикарному кафе на березі озера - 1,55 фунта (83 грн - УНІАН)", - розповіла Естер.

Крім того, Естер відвідала столицю Північної Македонії - Скоп'є. За її словами, для неї це місто здалося трохи "дивним". 

"Перше, що ви помітите в Скоп'є - це кількість гігантських статуй. У 2014 році місто розпочало проєкт реконструкції і побудувало понад 100 статуй. Від воїнів до піратських кораблів і левів - навряд чи знайдеться вулиця без пам'ятника. Хоча величезні статуї можуть бути не всім до смаку, вони, безумовно, варті уваги. Я б не рекомендувала проводити в Скоп'є більше кількох днів, але відвідати столицю, безумовно, варто хоча б для того, щоб дослідити сусідній каньйон Матка", - порадила вона.

Водночас Майло Бойд розповів про місця, які точно варто відвідати у столиці. За його словами, першим є місце народження Матері Терези. 

"Еклектична церква була побудована в 2009 році на місці старої церкви, де Мати Тереза була охрещена на наступний день після свого народження. Якщо вас цікавить трохи історія, то Музей македонської боротьби - саме для вас. Цей похмурий музей присвячений історії окупації та боротьби за незалежність країни, починаючи з повстання македонських християн проти османських правителів у 16 столітті і закінчуючи проголошенням незалежності країни від Югославії в 1991 році", - додав автор матеріалу. 

Інші новини туризму

Раніше було названо мальовниче та моторошне місто в Англії. Зокрема йдеться про Вітбі, яке надихнуло письменника Брема Стокера на написання всесвітньовідомого роману "Дракула". 

Також стало відомо про одне місто у Європі, де навіть у жовтні можна насолодитися теплом. Йдеться про місто Задар, яке знаходиться у Хорватії, воно приваблює своїми тихими пляжами та чудовими заходами сонця. 

Вас також можуть зацікавити новини: