Фестиваль прадавніх човнів / Фото facebook Галини Кульчицької

12 липня в Рівному відбувся фестиваль прадавніх човнів за участю представників з кількох міст України.

Як передає кореспондент УНІАН, фестиваль проходив на Басівкутському водоймищі поблизу парку історичної реконструкції Оствиця, що за планами небайдужих городян має незабаром стати новим туристичним об’єктом обласного центру.  На фестивалі було представлено копії семи човнів часів вікінгів та древніх слов’ян, виготовлених умільцями Рівного, Чернівців та міста Олевськ Житомирської області.

Фестиваль прадавніх човнів / Фото facebook Галини Кульчицької

Заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська на своїй сторінці у Facebook зазначила: "Попри проливний дощ видовище, скажу я вам, дійсно феєричне! І особливого шарму йому додавали історичний одяг, зброя та обладунки, які мали учасники фестивалю. Сподіваємося, що наступного року фестиваль прадавніх човнів у Рівному збере учасників з усього світу".

Читайте такожУ Рівному розфарбували пам'ятник радянському воєначальнику (фото)

За словами організаторів дійства, до участі запрошувалися команди з Польщі, але через карантинні обмеження приїхати до Рівного вони не змогли.

Фестиваль прадавніх човнів / Фото facebook Галини Кульчицької

Погодні умови (проливний дощ) не дозволили повністю виконати заплановану програму фестивалю, але глядачі (фестиваль транслювався в он-лайн режимі) змогли побачити   перегони човнів. У них перемогла команда рівнян на копії човна вікінгів «Гунгнірі».

Фестиваль прадавніх човнів / Фото facebook Галини Кульчицької

У рамках фестивалю було проведено реконструкції боїв часів середньовіччя. Учасники заходу отримали можливість скуштувати їжу тих часів.

Фестиваль прадавніх човнів / Фото facebook Галини Кульчицької

На думку учасників фестивалю, Рівне, в силу свого географічного положення та за умови розвитку відповідної інфраструктури, має хороші шанси на проведення подібних заходів Всеукраїнського масштабу в майбутньому. Крім того, в парку історичної реконструкції тут вже створено кілька локацій, що мають зацікавити туристів.

Фестиваль прадавніх човнів / Фото facebook Галини Кульчицької

Як повідомляв УНІАН, 11 березня 2020 року Кабінет міністрів прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше уряд подовжив загальнонаціональний карантин до 24 квітня, а також на місяць ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Також Кабмін посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня було заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більше ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

12 липня 2020 року Православна церква України та Українська православна церква Московського патріархату прийняли рішення не проводити хресну ходу з нагоди 1032-ї річниці Хрещення Київської Русі 28 липня.

Також 12 липня 2020 року стало відомо, що цього року Сорочинський ярмарок, що проходить щорічно в серпні в Полтавській області, можуть скасувати через пандемію коронавірусу.