Повелью називають одним з найбільш населених привидами островів у світі / фото - скриншот

Острів Повелья є одним з найзагадковіших місць в Італії. Він не відкритий для публічних відвідувань, а для того, щоб побачити його особисто, потрібно отримати спеціальний дозвіл, повідомляє Express.

Острів спочатку був заселений у VII столітті і був тихим місцем для життя. Усе змінилося за часів війни Кьоджі, яка тривала з 1378 по 1381 рік. У результаті Повелья виявився занедбаним.

У 1776 році острів перейшов під контроль місцевого Управління громадської охорони здоров'я та використовувався для митного контролю. Під час чуми в цьому місці організували карантин, а у XX столітті на Повельї була розташована психіатрична лікарня.

Відео дня

Найстрашніша історія острова полягає в тому, що під час чуми на ньому спалювали тіла хворих. За оцінками експертів, тут спалили близько 100 000 тіл. Крім цього є чутки про те, що покійних кидали в "чумні ями".

У виданні зазначили, що в наш час острів повністю занедбаний. Мало що збереглося з тих часів, коли він був заселеним, але все ще можна помітити деякі сліди перебування стародавніх жителів.

Повелья складається з трьох невеликих островів, два з яких утворилися природним шляхом, а третій схожий на Венецію через використання дерев'яних стовпів і декількох шарів землі.

Один з островів повністю вкритий рослинністю, а на іншому розташовані основні будівлі. Найменша з них являє собою восьмикутник, який використовувався як невеликий форт для захисту.

Любителям "темного" туризму сподобається те, що на острові збереглися лікарня, психіатричне відділення та кілька в'язниць. Проте на острів не так і легко потрапити.

Щоб відвідати Повелью, потрібно подати заявку на спеціальний дозвіл. Найчастіше його видають знімальним групам, вченим або фотографам.

Інші новини туризму

Раніше УНІАН розповідав про острів Мадейра в Португалії, який може стати прекрасним місцем для втечі від реальності. У цьому місці середня температура повітря в листопаді становить 21,7 °C.

Крім того, ми повідомляли про моторошне французьке місто, яке ідеально підійде для Геловіна. Воно оточене виноградниками регіону Кот-д'Ор у Бургундії та приваблює туристів, які хочуть провести цікаву моторошну відпустку.

Вас також можуть зацікавити новини: