Чарівний острів Мілос у Греції точно варто відвідати туристам / фото ua.depositphotos.com

Греція є популярним серед туристів напрямків. І поки такі популярні острови, як Санторіні та Міконос стикаються з постійно зростаючим потоком туристів, є один грецький острів, який точно вартий вашої уваги, пише Express.

Вулканічний острів Мілос, що знаходиться в Егейському морі, вважається однією з прихованих перлин Греції. Там проживає близько 5 тисяч осіб, і цей острів може похвалитися 70 пляжами для своїх відвідувачів.

Популярний Санторіні вдвічі менший за Мілос, став улюбленим місцем відпочинку для сотень туристів. Водночас Мілос приймає значно менше відвідувачів, що залишило його відносно недорозвиненим туристичним напрямком, з природними гарячими джерелами і захоплюючими дух скелями.

Відео дня

До того ж, цей острів багатий на культурну спадщину. Знаменита статуя "Венера Мілоська", яка зараз виставлена в Луврі в Парижі, була знайдена саме на цьому острові.

"Острів досі зберігає свої традиційні промисли та культуру і не піддався тиску змін на догоду іноземним відвідувачам. На Мілосі ви можете насолодитися свіжими стравами місцевої кухні, в тому числі традиційним витриманим у печерах вином, яке виробляє сімейна виноробня Костаса Малліса", – пише видання.

Пляжі острова Мілос

На острові є понад 70 пляжів, тому важко вибрати найкращий. До прикладу, пляж Алогомандра є улюбленим серед місцевих жителів, тоді як пляж Геронтас, розташований приблизно за 40 хвилин їзди на південний захід від міста Адамас, пропонує ще більше тиші та спокою.

Саракініко, також відомий як "місячний пляж", – ще одне місце, яке обов'язково варто відвідати. Там ви зможете насолодитися чистим піском та бірюзовими водами, що зробили Грецію настільки відомою серед туристів.  Зрештою, Мілос часто називають "островом кольорів" через його кришталеві води, а також цікавий колір ґрунту, якому сприяла вулканічна активність.

Напрямки для відпочинку без натовпів туристів

Раніше ми розповідали про чотири міста в Іспанії, які варто відвідати, якщо ви не хочете гуляти переповненими туристами вуличками. 

До прикладу, Альмерія є одним з найжвавіших прибережних курортів Іспанії. Її Старе місто збереглося неймовірно добре – там ви зможете погуляти барвистими звивистими вуличками і насолодитися виглядом високого собору, збудованого ще у 16-му столітті.

Вас також можуть зацікавити новини: