Фахівцці з туризму порадили міста, які варті уваги / колаж УНІАН, фото wikipedia.org 

Навіть найзавзятіші мандрівники ніколи не зможуть об’їхати усі мальовничі куточки нашої планети. Видання CN Traveler опублікувало список із 13 недооцінених вражаючих місць, серед яких принаймні кілька точно вам не знайомі. А отже – варті уваги.

Якщо ви хочете уникнути великого скупчення туристів, ці місця можуть бути саме тим, чого ви шукаєте. Отже, ось 13 неперевершених і разом з тим недооцінених міст світу.

Відео дня

Егер, Угорщина

Егер має багато старовинних будівель / фото Вікіпедія

Це чарівне місто, розташоване на півночі Угорщини в долині річки Егер, відоме своїм середньовічним замком і бароковими будівлями. У 18 столітті зростаюча кількість церковних споруд заслужила йому прізвисько "Угорський Рим". Глибоко під землею по всьому місту простягаються 60 миль тунелів, які нещодавно використовувалися як винні льохи, хоча вони також забезпечували притулок під час турецьких вторгнень.

Гослар, Німеччина

Гослар має багато споруд, яким по 500-600 років / фото Вікіпедія

Розташований у горах Гарц, Гослар усіяний захоплюючою колекцією фахверкових і кам’яних будівель 13–16 століть. Місто було засноване в 922 році та стало популярним місцем серед перших імператорів Священної Римської імперії. Хоча це туристичне місце, воно часто програє конкуренцію іншим містам країни, таким як Берлін, який знаходиться приблизно в трьох годинах їзди.

Дея, Майорка, Іспанія

Дея популярна серед знаменитостей, тому що не популярна серед решти туристів / фото Вікіпедія

Майорка відома своїми приголомшливими пляжами, вишуканою їжею та легендарними вечірками. Але Дея, розташована на північному хребті острова, пропонує більш рівну місцевість. Однак його тиша з роками привернула увагу голлівудських знаменитостей і артистів.

"Ми отримуємо акторів, політиків, музикантів, дизайнерів. Вони всі приходять сюди, тому що нікого не хвилює, хто ти — це місце, де ти можеш весь час ходити без уваги", — сказала Vogue Намалі Шлебергер, яка є власницею ресторану в місті.

Багато будівель є традиційними "фінками" та виготовлені з каменю та інших місцевих матеріалів.

Ліцзян, Китай

Дахи старого міста / фото Вікіпедія

Ліцзян є частиною китайської провінції Юньнань, одного з найкрасивіших природних районів країни. Старе місто є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та домом для багатьох архітектурних стилів, що охоплюють різні історичні періоди часу та культури. Багато будівель, які датуються кінцем 13 століття, поєднують елементи архітектури хань і занг, хоча місто також славиться своїм плануванням, яке ЮНЕСКО описує як "екологічне" зі "здоровим геометричним співвідношенням".

Прочида, Італія

Прочида привертає увагу вже здалеку / фото Вікіпедія

Названа культурною столицею Італії у 2022 році, Прочида все ще залишається однією з найбільш забутих частин країни. Розташований у Неаполітанській затоці, острів часто перебуває в тіні Іск’ї та Капрі, і він здебільшого залишається поза увагою туристів. Колоритна громада наповнена брукованими вулицями, рибальськими селами та приголомшливими видами на Середземне море.

Східам, Нідерланди

Знамениті вітряки Східама / фото Вікіпедія

Східам є великим містом, але все ж заслуговує на місце в цьому списку завдяки своєму історичному центру та мальовничим каналам. Цей район, розташований на захід від Роттердама, особливо відомий як осередок винокуріння та домівка багатьох величезних вітряків.

Симі, Греція

Типовий краєвид острова / фото Вікіпедія 

Цей шматочок раю відомий своєю індустрією морських губок. Симі є частиною островів Додеканес, але часто ігнорується на користь сусідніх Родосу чи Коса. Згідно з грецькою міфологією, острів був місцем народження трьох Грацій і отримав свою назву від німфи Симі.

Гардая, Алжир

Панорма Гардії / фото Вікіпедія

У пустелі Сахара на лівому березі Ваді Мзаб лежить Гардая, місто, яке сягає віком 11 століття. Його заснували навколо печери, у якій, як кажуть, жила Дайя, свята жінка. Місто складається із глиняних будинків, які оточують центральну мечеть у вигляді піраміди.

Нагано, Японія

Куточок минувщини у Нагано / фото Вікіпедія

Це японське місто приймало зимову Олімпіаду 1998 року. Місто, яке часто забувають через такі відомі міста країни, як Токіо, Кіото чи Осака. Воно відоме своїми видами спорту на відкритому повітрі, такими як піші прогулянки, катання на гірських велосипедах, лижі та сноуборд. Однак традиційні дерев'яні будівлі також вражають і, безумовно, варті вивчення.

Ешленд, Орегон, США

Шекспірівський фестиваль в Ешленді / фото Вікіпедія

Ешленд розташований у районі річки Роуг у Південному Орегоні. Як і більша частина тихоокеанського північно-західного регіону, ця частина США відома своєю природною красою, яка включає парк Літіа та парк Північної гори, окреслені листяною рослинністю та красивими водними шляхами. Це студентське місто, де знаходиться Університет Південного Орегону, також відоме Орегонським Шекспірівським фестивалем, місцевим репертуарним театром, який пропонує безліч вистав, не обмежуючись лише Бардом.

Орв'єто, Італія

Приголомшлива архітектура Орв'єто / фото Вікіпедія

Якщо ви подорожуєте Італією , відвідайте Орв'єто. Приблизно за півтори години на північ від Риму та за дві години на південь від Флоренції, невелике місто побудоване на пагорбі. Надземні пам’ятки включають Дуомо ді Орв'єто, італійський готичний собор із приголомшливими фресками та Торре дель Моро Орвієто, годинникову вежу 13 століття. Однак є також світ, який варто відкрити під землею, де милі етруських печер і тунелів петляють під містом.

Кахамарка, Перу

Панорама Кахамарки / фото Вікіпедія

В минулому Кахамарка була містом інків, а зараз його головною принадою є барокова колоніальна архітектура часів іспанської колонії. Проте все ще є багато доказів доіспанського минулого міста, в тому числі Вентанільяс де Комбайя, доінківський некрополь з нішами, висіченими в камені.

Свакопмунд, Намібія

Цікава архітектура Свакопмунда / фото Вікіпедія

Свакопмунд, прибережне місто на захід від Віндгука, виходить на Атлантичний океан. Значна частина міста представлена ​​німецькою колоніальною архітектурою XIX століття, оскільки воно було засноване в 1892 році як головна гавань німецької Південно-Західної Африки. Риболовля є основним центром туристичного інтересу, а також Свакопмундський маяк і Свакопмундський музей варті відвідування.

Інші цікаві туристичні напрямки

Як писав УНІАН, у Марселі, який останнім часом набирає небувалої популярності всупереч своїй репутації "найгіршого міста Франції", є богемний район Нотр-Дам-дю-Мон. У 2024 році його визнали найкращим міським районом у світі.

Також ми розповідали про найкраще місто у світі для піших прогулянок, де всі пам'ятки – на відстані 800 метрів.

Вас також можуть зацікавити новини: