Названо найбільш сонячне місце у Європі, відвідати яке ще й доволі дешево / фото ua.depositphotos.com

Такі популярні напрямки як Лондон, Париж і Амстердам можуть бути не найкращим варіантом для осінньої подорожі, якщо ви хочете насолодитися теплим сонечком. Але є чимало місць, де буде тепло ще кілька тижнів, зокрема – Алгарве в Португалії. 

Про переваги цього напрямку пише портал Travel Off Path. Одна з головних – бюджетність такого відпочинку, адже Португалія є доволі дешевою країною для відвідування. 

300 сонячних днів на рік

Відео дня

Розташований на південному узбережжі материкової Португалії, Алгарве є перспективним пляжним напрямком з пісками, що простягаються вздовж яскраво-блакитних вод Атлантики. До того ж, мешканці цього міста насолоджуються неймовірною кількістю сонячних днів на рік – 300.

Більшу частину року, включаючи холодний і вологий жовтень, який зазвичай буває в інших європейських напрямках, небо в Алгарве ідеально чисте.  В середньому 8 годин на день тут світить сонце, а температура коливається від м'яких 15 до приємних 22°С.

Іншими словами, не поспішайте збирати літню валізу, оскільки восени в цій частині Європи може бути досить прохолодно, але обов'язково візьміть з собою легку куртку і светр для вечері на свіжому повітрі, оскільки вітер, що дме з океану, може бути дещо прохолодним. Однак у більшості випадків ви будете здивовані тим, наскільки насправді тепло в Алгарве може бути в міжсезоння!

Куди поїхати на півдні Португалії

Південне узбережжя Португалії характеризується довгими, широкими піщаними пляжами, що простягаються на багато кілометрів, яскравими морськими заповідниками, які залишилися практично незайманими, незважаючи на швидкий розвиток регіону, і природними пам'ятками, які цілком могли б стати заставкою для вашого компʼютера.

Так, ви можете відвідати культова печера Бенагіл, що за півгодини їзди від Портімана. До неї можна дістатися лише на човні з сусіднього пляжу.

Неподалік Фару у східному Алгарве розташований природний парк Ріа-Формоза – ще одне природне диво, що складається з широкого спектру різноманітних ландшафтів, включаючи болотисті місцевості та безлюдні острівці, а захоплююче красива стежка Понта-да-П'єдаде – рай для любителів пляжного відпочинку.

Починаючи з міста Лагуш, маршрут пролягає через одні з найчистіших пляжів у всій Португалії, включаючи визначний Прайя-дус-Естудантіш, де знаходиться історичний "римський" міст, та улюблений місцевими жителями Прайя-ду-Камілу. А в кінці дерев'яних сходів можна знайти золотий пісок і бірюзову воду.

Однак, перш ніж ви поспішите до цієї привабливої води, пам'ятайте, що це все ще Північна Атлантика, і вода в Португалії, як правило, більш прохолодна, ніж у Середземному морі, незалежно від пори року. Іншими словами, не стрибайте одразу в воду, якщо не хочете отримати холодовий шок.

Стародавні пам'ятки та старі міста

Якщо вас не дуже цікавлять пляжі, а ваше серце прискорено б'ється від європейської привабливості Старого Світу, зачекайте, поки ви не відкриєте для себе приховані культурні перлини Алгарве.

Жодна подорож до Алгарве не має обходитися без відвідин Тавіри, що стоїть уздовж мальовничого каналу, прогулянки брукованими вуличками Фару, де домінує величний середньовічний собор, або навіть чарівного Карвоейру – побіленого прибережного села в стилі Санторіні, що притулилося до мальовничого пляжу.

Якщо ви прагнете вибитися з натовпу – і при цьому помилуватися замками, схожими на казкові, – обов'язково додайте до свого списку химерне Луле з його фортецею з трьома вежами та мавританською цитаделлю Сілвеш.

А якщо ви дійсно шукаєте заховану перлину, то варто вирушити до маленького симпатичного містечка Ештою з його величними палацами в стилі бароко та зруйнованою римською віллою.

Не тільки гарно, а й бюджетно

Мало того, що Алгарве багатий на памʼятки і залитий сонцем, він ще й напрочуд доступний за європейськими мірками. Оскільки в цьому регіоні немає одного міста, яке б приймало більшість туристів, як-от Лісабон на центральному узбережжі Португалії, ціни на житло ще не злетіли до небес.

До прикладу, у столиці регіону Фару ви можете знайти двомісні номери від $77 за ніч в готелі Adelaide, а в курортній зоні Портіман, що розвивається, в декількох хвилинах ходьби від широких піщаних пляжів, ви можете знайти їх ще дешевше – від $53 до $57 (зверніть увагу на готелі Avenida Praia та Hotel Made Inn).

У модній Албуфейрі, відомій своїми гучними барами, де домінують британці, одномісний номер у готелі Baltum коштує $70. Водночас у Лагосі, на заході Алгарве, двомісний номер або номер Твін у готелі Riomar на березі моря, зі сніданком включно, обійдеться вам у $59.

Їжа також відносно недорога. Розраховуйте заплатити від $11 до $15 за їжу в недорогих ресторанах, які відвідують місцеві жителі, включаючи напої, і ще дешевше – $5 (або менше), якщо ви їсте португальські делікатеси у вуличних магазинчиках.

Найбільш переповнені туристами місця в Європі

Раніше ми розповідали про кілька місць у Європі, де яблуку ніде впасти від потоку туристів. Свіжий топ найбільш переповнених відвідувачами місць очолює Версальський палац – це й не дивно, адже Франція залишається одним із найпопулярніших напрямків для подорожей. 

На другому місці опинилося геотермальне озеро Блакитна лагуна в Ісландії.

Замкнула трійку найбільш переповнених локацій Європи Купальня Сеченьї – найбільший банний комплекс не тільки в Будапешті, а й у всій Європі.

Вас також можуть зацікавити новини: