Таллінн приймає один із найкращих різдвяних ярмарків Європи / фото ua.depositphotos.com

Щорічно різдвяні ярмарки Європи приваблюють мільйони туристів з усього світу, особливо з країн, для яких подібні традиції є чимось незвичайним. Однак із кожним роком ціни на ці барвисті розваги стають дедалі "грабіжницькими".

Напередодні нового різдвяного сезону видання Travel Off Path склало список із п'яти найдоступніших за бюджетом європейських міст, куди можна вирушити в пошуках різдвяного настрою.

1. Кольмар, Франція. Це казкове містечко в історичному регіоні Ельзас, на самому кордоні з Німеччиною, зустрічає туристів барвистими фахверковими будівлями, середньовічними площами і звивистими каналами.

Відео дня

Незважаючи на свої невеликі розміри, Кольмар приймає аж шість різдвяних ярмарків, де можна поласувати місцевими делікатесами за ціною від 5 до 10 євро за порцію, тоді як повноцінний обід там коштує в середньому 8-15 євро, келих пива обходиться у 4 євро, а глінтвейн – приблизно у 5 євро за чашку.

У 2024 році різдвяні ярмарки Кольмара працюватимуть із 26 листопада до 29 грудня.

2. Кельн, Німеччина. Одне з найбільших німецьких міст знамените своїми різдвяними ярмарками на весь світ. Крім дегустації їжі, туристи тут можуть помилуватися майстерно зробленими рухомими фігурами, покататися на ковзанах лише за 9 євро або на колесі огляду за ту саму ціну, милуючись неймовірними краєвидами на Старе місто і готичний Кельнський собор.

У 2024 році різдвяні ярмарки Кельна працюватимуть із 18 листопада, але вже 23 грудня більшість із них закриються.

Детальніше про те, що можна подивитися в Кельні, читайте в нашому окремому матеріалі.

3 Брашов, Румунія. Це оповите вампірськими легендами місто в самому серці Трансільванії приймає один із найбюджетніших різдвяних ярмарків Європи, де за скромні 2-3 євро можна поїсти страви місцевої кухні, стільки ж коштуватимуть пиво і глінтвейн. Тим часом, на сцені біля головної ялинки міста виконують румунську народну музику, а поруч розташована ковзанка з годинним доступом за 10 євро. І все це в оточенні засніжених гір і великої кількості історичних пам'яток, включно із середньовічними саксонськими бастіонами, "чорною" церквою 14 століття і барвистими фасадами в стилі бароко.

Різдвяні ярмарки Брашова працюватимуть із 27 листопада 2024 року до 3 січня 2025 року.

Докладніше про те, що можна подивитися в Брашові, читайте в нашому окремому матеріалі.

4. Таллінн, Естонія. Одна з головних причин, через яку любителі Різдва стікаються з усього світу в естонську столицю – повністю оточене недоторканими мурами 13 століття Старе місто, що є одним із найзбереженіших у всій Європі. Під товстим шаром снігу це нагадує справжню зимову казку.

При цьому ціни на різдвяних ярмарках Талліна цілком прийнятні – смажені ковбаски тут можна купити за 5 євро, тоді як гарячий какао обійдеться лише в 3 євро.

Різдвяні ярмарки Талліна працюватимуть із 22 листопада 2024 року до 7 січня 2025 року.

Детальніше про те, що можна подивитися в Талліні, читайте в нашому окремому матеріалі.

5. Загреб, Хорватія. Хоча ця балканська країна більше відома як популярне місце для літнього відпочинку на морі, вона може бути настільки ж чарівним місцем у розпал зими. Уже три роки поспіль різдвяний ярмарок хорватської столиці визнають найкращим у Європі – завдяки атмосфері загального свята з концертами, катанням на ковзанах, вражаючими світловими проєкціями та гастрономією за вельми приємними цінами (наприклад, різдвяні ковбаски тут продають по 4 євро).

Різдвяні ярмарки Загреба працюватимуть із 30 листопада 2024 року до 7 січня 2025 року.

Як повідомляв УНІАН, раніше найбільше у світі туристичне видавництво Lonely Planet назвало найкращі місця в Європі, куди можна поїхати взимку.

Тим часом, свіже дослідження поромної компанії DFDS засвідчило, що найбільш трендовим напрямком для відвідування в зимовий туристичний сезон 2024-2025 років наразі є австрійський Зальцбург.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей та дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.