Марібор назвали найкращим осіннім напрямком Європи у 2024 році / фото ua.depositphotos.com

Впливовий туристичний ресурс European Best Destinations назвав словенське місто Марібор найкращим європейським напрямком для відвідування цієї осені – в період року, який багато мандрівників вважають найкращим для вивчення популярних туристичних міст.

Як зазначають автори свіжого дослідження, із середини вересня листя виноградників, що оточують Марібор, прикрашаються найкрасивішими кольорами. Тим часом, у центрі міста вже майже п'ять століть росте найстаріша виноградна лоза у світі (це офіційно зареєстровано в Книзі рекордів Гіннеса), і це єдина рослина, яка має власний музей – Будинок Старої Лози.

Також Марібор вважається одним із найкращих кулінарних напрямків у Європі – це ідеальне місце для подорожей, якщо ви шукаєте автентичність, унікальний людський досвід, теплі зустрічі та приємні відкриття в самому серці Європи.

Відео дня

Крім того, Марібор з населенням менш ніж 100 тисяч жителів має репутацію щасливого та гостинного міста, що приймає численні міжнародні культурні та спортивні заходи протягом усього року.

Активним міським відпочинком можна насолодитися всього за кілька кроків від центру міста на зеленій горі Похор'є. Мальовничі природні краєвиди пропонують нескінченні можливості для піших прогулянок, їзди на велосипеді, катання на лижах та екстремальних видів спорту.

10 найкращих напрямків Європи для відвідування восени 2024 року

  1. Марібор, Словенія.
  2. Каппадокія, Туреччина.
  3. Севілья, Іспанія.
  4. Флоренція, Італія.
  5. Гранада, Іспанія.
  6. Плітвіцькі озера, Хорватія.
  7. Сан-Андрес, острів Тенерифе, Іспанія.
  8. Лугано, Швейцарія.
  9. Будапешт, Угорщина.
  10. Бодрум, Туреччина.

Загалом до списку потрапило 21 напрям по всій Європі.

Як повідомляв УНІАН, раніше казкове австрійське місто Зальцбург, розташоване в оточенні Альпійських гір, назвали найбільш трендовим зимовим напрямком Європи цього року.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей та дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.