Основним джерелом доходу держави є туризм / фото ua.depositphotos.com

Монако є другою найменшою незалежною країною у світі, перше місце в цьому плані посідає Ватикан. Ця маленька країна площею 200 гектарів може поміститися у Центральному парку Нью-Йорка, пише Express

Країна відома тим, що туди з'їжджаються найбагатші люди, адже там вигідний податковий режим, а також в Монако проводять гламурні перегони Формули-1.

"0% податок на прибуток перетворив країну на привабливу домівку для багатіїв: легенда Формули-1 Льюїс Гамільтон, колишній бітлз Рінго Старр і тенісний чемпіон Новак Джокович, як вважають, переїхали до цієї крихітної держави", - додають у виданні.

Відео дня

Однак Монако не лише є місцем для багатих та відомих мільйонерів. Основним джерелом доходу для держави є саме туризм, а відвідувачів приваблює гламур гавані, парк спортивних автомобілів на більшості вулиць та чудовий шопінг, який доповнюють неймовірні краєвиди. 

Туристи тут не будуть сумувати. До прикладу, казино Монте-Карло показали у десятках фільмів, що робить його обов'язковим для візиту під час подорожі. Також на кожному кроці можна побачити 800-річну історію країни, яка має такі пам'ятки, як Le Rocher і Катедралі де Монако. Вони мають вирішальне значення для вивчення минулого країни. 

"Як і Велика Британія, Монако має конституційну монархію, де князь Альбер II очолив державу після смерті свого батька, князя Реньє, у 2005 році. Князь Реньє на момент своєї смерті був правлячим монархом Європи, який перебував на посаді найдовше, і за час свого правління він змінив Монако, зробивши акцент на відмові від залежності від туризму та залученні більшого доходу за рахунок ділових і комерційних можливостей", - наголосили в Express.

У матеріалі додали, що наразі в країні часто проводять бізнес-конференції, а банківські, фінансові та рієлторські компанії розширили свою діяльність за часів правління Реньє. 

Попри інші монархії у світі, главу держави Монако не називають королем, адже батьки князя Альбера були князем і княгинею, як і його предки впродовж багатьох поколінь. Історично складалось так, що Монако завжди було частиною більшої країни. Впродовж своєї історії країна перебувала під захистом Іспанії, Франції та Італії. 

Інші новини туризму

Як писав УНІАН, бюджетна авіакомпанія Ryanair Ірландії оголосила про значне скорочення рейсів до Німеччини влітку 2025 року. Це пов'язано з високими експлуатаційними витратами, а саме - підвищенням різних податків і зборів у місцевих аеропортах.

Також було названо місто у Європі, яке нагадує Флоренцію. Зокрема йдеться про таке місто, як Дрезден. Воно має понад 50 музеїв та 30 малих та великих театральних сцен.

Вас також можуть зацікавити новини: