Лісабон і Будапешт чудово підходять для відвідування взимку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, УНІАН

Хоча більшість туристів воліють подорожувати влітку, насправді деякі популярні міста Європи набагато краще відвідувати взимку.

Туристичний портал Travel Off Path визначив чотири популярних європейських міста, які в зимовий час виглядають куди більш чарівно, ніж у будь-який інший період року.

1. Будапешт, Угорщина. Влітку до угорської столиці з'їжджаються десятки тисяч меломанів, щоб відвідати один із найбільших музичних фестивалів Європи Sziget. Однак численні дзвіниці міста, фасади епохи Габсбургів і багато прикрашені мости насправді найкрасивіші, коли вони вкриті снігом і лише тьмяно освітлюються ліхтарями. Не дивно, що різдвяний ярмарок Будапешта регулярно потрапляє до трійки найкращих у Європі, або навіть очолює її.

Відео дня

Крім того, зими в Будапешті ідеально підходять для катання на ковзанах на ковзанці в міському парку лише за 5,5 доларів, а також дослідження величезної кількості спа-салонів і термальних джерел – чи то відкриті басейни Сечені, чи то крита купальня Геллерт.

Докладніше про те, що можна подивитися в Будапешті, читайте в нашому великому матеріалі.

2. Прага, Чехія. Це ще одна з тих європейських перлин, де можна чудово провести час незалежно від сезону, але якщо вам хочеться відчути всі чари середньовічного краю мрій, то зима – найкращий час. Частково замерзла річка Влтава, сотня шпилів, вкритих снігом, і величний Празький Град – найбільший замковий комплекс у світі, взимку нерідко оповитий густим туманом.

І хоча місцеві різдвяні ярмарки, можливо, не такі відомі на весь світ, як німецькі, але вони такі затишні, й ніде більше ви не знайдете наповнений "Нутеллою" трдельник або пряний глінтвейн за такими приємними цінами. До того ж, у грудні в Празі значно менше людей – спробуйте пройтися Карловим мостом у серпні, не зіткнувшись із незнайомцями.

Детальніше про те, що можна подивитися в Празі, читайте в нашому великому матеріалі.

3. Рим, Італія. Вічне місто, стародавня столиця світу і батьківщина західної культури, останнім часом потерпає від туристичних груп і користувачів Instagram, які збираються навколо його головних визначних пам'яток уже о 5 ранку, щоб спробувати зробити "ідеальний" знімок. Проте взимку на його вулицях набагато менше докучливих туристів, а черги до пам'яток фактично скорочуються вдвічі.

Крім того, літня спека робить Рим вкрай неприємним для відвідування, а його найкращі визначні пам'ятки не матимуть менш величного вигляду, піца не стане менш смачною, а переповнений барами Трастевере не перестане бути місцем веселого нічного відпочинку тільки через те, що на вулиці 5-10 градусів тепла (саме такою є середня зимова температура в італійській столиці).

Детальніше про те, чим можна зайнятися в Римі поза сезоном, читайте в нашому великому матеріалі.

4. Лісабон, Португалія. Ті, хто коли-небудь бував у Лісабоні влітку, намагаючись обійти всі основні визначні пам'ятки цього міста на пагорбах у невблаганну спеку, зрозуміють, чому португальська столиця потрапила до цього списку. Зими в Португалії досить м'які, температура рідко опускається нижче 10 градусів у денний час по всій країні, тож робити те ж саме, не обливаючись потом, буде набагато приємніше.

До того ж, Лісабон набагато дешевше відвідувати в низький сезон, коли немає круїзних натовпів, а ціни на розміщення в місцевих готелях і апартаментах значно падають.

Докладніше про те, чим можна подивитися в Лісабоні, читайте в нашому окремому матеріалі.

Як повідомляв УНІАН, раніше Lonely Planet назвав десять дивовижних місць у Європі, щоб насолодитися зимовим сонцем.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей та дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.