Перуджа, Крит і Гран-Канарія ідеально підходять для відпочинку в листопаді / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Листопад – один із найменш популярних місяців року для подорожей Європою: у більшості "пляжних" країн уже занадто холодно для купання, а різдвяні ярмарки ще не відкрилися. З іншого боку, подорожі в міжсезоння часто обходяться дешевше, та й немає натовпів туристів.

Експерти видання Which? назвали три чудових напрямки в Європі, які ідеально підходять для відвідування в листопаді.

Перуджа, Італія

Це місто в регіоні Умбрія, розташоване на вершині пагорба між Римом і Флоренцією, зустрічає гостей комфортною середньою температурою 13 градусів тепла в листопаді.

Відео дня

Перуджа пропонує гостям вивчити прекрасний історичний центр, оточений оборонними стінами, де маленькі церкви вклинюються між різнокольоровими будиночками і численними арочками.

При цьому Умбрія, як найзеленіший регіон Італії, славиться своїми смачними продуктами – від трюфелів і оливкової олії до вина і шоколаду.

З 15 до 24 листопада в Перуджі триває 10-денний фестиваль Eurochocolate, під час якого можна відвідати виставки шоколадного мистецтва, подивитися вуличні вистави, натхненні шоколадом, і, звісно ж, скуштувати найкращі кондитерські вироби з усього світу.

Крит, Греція

Найбільший грецький острів, що тішить теплими 19 градусами в листопаді, пропонує туристам насолодитися все тими самими стародавніми пам'ятками, природною красою і просторими пляжами, але вже без натовпів. Особливо сміливі туристи навіть можуть скупатися в морі, оскільки середня температура води в листопаді все ще становить 20 градусів.

Замість регіональної столиці Іракліона експерти радять відпочивальникам вирушити на захід у Ханью – одне з найкращих приморських міст Середземномор'я. У його венеціанському старому кварталі 14-го століття знаходяться елегантні ресторани і традиційні таверни, а серед прилеглих визначних пам'яток – природний заповідник Елафонісі з його рожевими піщаними пляжами і безтурботним озером Курнас.

Гран-Канарія, Іспанія

Третій за величиною серед Канарських островів тішить туристів цілорічним сонцем, комфортними 21 градусом у листопаді та різноманітними пейзажами.

Це все ще дає змогу відпочивати на пляжах із чорної лави та білого піску, при цьому відвідуючи природні басейни, ботанічні сади та золоту пустелю в дюнах Маспаломаса без зайвих натовпів і без палючого сонця.

Особливо експерти радять звернути увагу на курорт Пуерто-де-Моган, розташований на малонаселеному західному узбережжі острова. Його гавань із малоповерховими апартаментами та арками, вкритими квітами, вражає відвідувачів, а місцевий піщаний пропонує гостям перекусити в місцевих ресторанів.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти визначили найкращі міста Європи для поїздок на Геловін, який традиційно святкують у ніч із 31 жовтня на 1 листопада.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.