Сезон дощів у Таїланді триває з травня по жовтень / фото ua.depositphotos.com

Плануючи відпочинок у Таїланді, більшість мандрівників прагнуть уникнути хоча б найменшого шансу потрапити на сезон дощів. Однак і він має низку переваг.

Британський туристичний експерт Рік Джордан у своєму блозі для Condé Nast Traveler розповів, що найкращим часом для відпочинку в Таїланді є зима.

"Найкращий час для відвідування Таїланду – з грудня по березень, хоча, як і в будь-якому тропічному місці, навіть у найсонячніші дні можливі короткі та неймовірно сильні дощі", – зазначає Джордан.

Відео дня

Водночас, за його словами, найгіршим часом для поїздок у цю популярну країну Азії є два літні місяці.

"Якщо ви не хочете потрапити під раптову зливу, то місяці, яких слід уникати, – це липень і серпень. Таїланд – один із найпопулярніших напрямків для зимового сонця, і на те є вагомі причини. З іншого боку, період з березня по травень – це час, якого слід уникати, якщо ви не любите виснажливі температури, оскільки в цей час тут найспекотніша погода", – пояснив експерт.

При цьому Джордан відзначив і позитивний момент у відвідуванні Таїланду навесні-влітку – можливість гарненько заощадити.

"У ці місяці ціни найнижчі (через сезон дощів), тому ви, швидше за все, знайдете одні з найкращих пропозицій у популярних туристичних місцях. Наприклад, це найкращий час, щоб шукати пропозиції на найкращі готелі в Пхукеті та Крабі", – додав він.

Загалом, за словами експерта, сезон дощів у Таїланді триває з травня до жовтня, причому в перші місяці зливи сильніші, але раптові та короткострокові, а в останні – слабші, але затяжні.

"Якщо ви хочете скористатися дешевшими авіаквитками і вас не бентежить дощ, це може бути найкращим варіантом для поїздки в Таїланд", – зазначив Джордан.

Як повідомляв УНІАН, раніше британський мандрівник Воррен Робі наочно показав, скільки насправді можна купити в Таїланді, маючи в кишені лише 1 фунт стерлінгів (приблизно 44 тайських бати або близько 54 гривень).

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.