Барселону і Тулузу з'єднають прямим поїздом / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com/Gaspartacus

На тлі відродження залізничних подорожей у Європі, завдяки яким влада ЄС хоче пересадити туристів з літаків на більш екологічні поїзди, схоже, вже немає жодних обмежень щодо того, наскільки далеко простягатимуться ці нові залізничні лінії.

Як повідомляє Travel Off Path, починаючи з квітня 2025 року туристи зможуть подорожувати без пересадок з іспанської Барселони до французької Тулузи, також відомої як "Рожеве місто" завдяки характерному забарвленню будинків в історичному центрі.

Рейси виконуватимуться щодня щонайменше до середини вересня, з перспективою продовження, якщо напрямок виявиться рентабельним.

Відео дня

Очікується, що з Барселони до Тулузи новий високошвидкісний поїзд AVE компанії Renfe буде доїжджати за 3,5 години, тоді як зараз між ними можна проїхати тільки з пересадкою в Перпіньяні, що займає понад 6 годин.

Точний розклад поки що не оголошено, але вже відомо, що поїзд їздитиме хоча б раз на день.

Також поїзд зупинятиметься в таких містах Іспанії та Франції:

  • Жирона (Іспанія) – красиве старовинне місто, відоме своїми добре збереженими міськими стінами, в яких знімали "Гру престолів"
  • Фігерас (Іспанія) – жваве місто в каталонській глибинці, де народився легендарний іспанський художник Сальвадор Далі
  • Перпіньян (Франція) – місто, яке може похвалитися високою концентрацією історичних пам'яток, серед яких найбільш примітним є Палац королів Майорки 14 століття
  • Каркассон (Франція) – цитадель, де вали і бастіони охороняють вхід у брукований середньовічний центр

Як повідомляв УНІАН, раніше німецький залізничний перевізник FlixTrain, який є одним із небагатьох конкурентів найбільшого залізничного перевізника країни Deutsche Bahn, оголосив про плани розширити свою регіональну маршрутну сітку на 200 міст Німеччини.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.