Найкрутіший район у світі знаходиться у французькому Марселі / фото ua.depositphotos.com

Богемний район Нотр-Дам-дю-Мон у Марселі, який останнім часом набирає небувалої популярності всупереч своїй репутації "найгіршого міста Франції", визнали найкращим районом у світі 2024 року.

Впливовий журнал про культуру та розваги Time Out у своєму свіжому дослідженні оцінював "крутість" міських районів не лише через те, які там крафтові броварні, вишукані винні бари та вуличне мистецтво, а й через те, як ці місця відображають усе найкраще у своїх містах – культуру, суспільний дух, нічне життя, їжу та напої.

"Названий на честь церкви, цей безумовно нечестивий район складається з барвистих глухих кутів, покритих графіті провулків, вулиць, обсаджених платанами, і звивистих сходів, які ведуть вниз від Кур-Жюльєн. Близько метро можна зустріти новоприбулих з Парижа та інших міст, які засмагають на терасах уздовж Рю-де-Лоді, змішуються з різноманітним натовпом панків та їхніх собак, жінок у барвистому одязі та старих моряків, що потягують пиво. Колись відомий як район художників, у наші дні він має веселу, невимушену атмосферу місцевого ярмарку", – так характеризує район Нотр-Дам-дю-Мон французька журналістка Алісія Дорі.

Відео дня

За її словами, зараз у цьому район, що займає напрочуд невелику площу, можна знайти величезну концентрацію художніх галерей, жвавих ресторанів, магазинів на будь-який смак і бюджет, а також фургонів із піцою – популярною удічной їжею в Марселі на подив багатьох.

10 найкрутіших міських районів у світі 2024 року

  1. Нотр-Дам-дю-Мон, Марсель, Франція.
  2. Мерс Султан, Касабланка, Марокко.
  3. Переренан, Балі, Індонезія.
  4. Сонсу-дон, Сеул, Південна Корея.
  5. Кернс, Портленд, США.
  6. Стоукс Крофт і Сент-Полс, Брістоль, Англія.
  7. Чіппендейл, Сідней, Австралія.
  8. Прінсіпі Реал, Лісабон, Португалія.
  9. Глорія, Ріо-де-Жанейро, Бразилія.
  10. Віндзор, Мельбурн, Австралія.

Загалом до рейтингу потрапило 38 міських районів по всьому світу.

Як повідомляв УНІАН, раніше Time Out також назвав 13 міст світу з найбурхливішим нічним життям у 2024 році.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.